Neredi na tribinama

Tučnjava na Partizanovom stadionu: Splićanima produžen pritvor, pregovaraju oko kolektivnog priznanja

Hina

List »Blic« prenio je da beogradsko Više tužiteljstvo pregovara s hrvatskim huliganima, koji su sudjelovali u neredima o kolektivnom priznanju krivnje za nasilničko ponašanje



Šestorici hrvatskih državljana koji su sudjelovali u tučnjavi na utakmici Partizan – Crvena zvezda u prosincu prošle godine Viši sud u Beogradu produžio je pritvor za još jedan mjesec, objavili su u utorak beogradski mediji.


Zbog tučnjave i nereda na utakmici Partizan – Crvena zvezda 13. prosinca uhićeno je 26 osoba, među uhićenima bila su i šesotrica državljana Hrvatske, a osumnjičeni su za nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi i u pritvoru su Okružnog suda u Beograda. Uhićeni su državljani Hrvatske Ivan Mišković, Stjepan Mihovilović, Hrvoje Baković, Jakov Podrug, Ante Firić i Damir Tovarović, a mediji prenose da se radi o šestorici Splićana koji su bili plaćeni za sudjelovanje u neredima.


Glasnogovornica tog suda Bojana Stanković potvrdila je agenciji Beta da je uhićenima, rješenjem suca, pritvor produžen do 11. veljače zbog mogućeg uznemirenja javnosti i opasnosti od bijega.




U tučnjavi na južnoj tribini stadiona Partizana 13. prosinca ozlijeđeno je najmanje 20 osoba, uzrok sukoba još uvijek nije službeno objavljen, a prema tvrdnjama beogradskih medija, riječ je o međusobnom obračunu među Partizanovim navijačkim frakcijama.


List »Blic« prenio je da beogradsko Više tužiteljstvo pregovara s hrvatskim huliganima, koji su sudjelovali u neredima o kolektivnom priznanju krivnje za nasilničko ponašanje.


Pregovori su počeli u ponedjeljak ujutro, navodi »Blic« pozivajući se na neslužbena saznanja »izvora upoznatog s istragom protiv Splićana«. Predmet pregovora su prije svega visine kazni a tužiteljstvo ustrajava na zatvorskim, a ne uvjetnim kaznama, navodi list.


Za nasilničko ponašanje na stadionima predviđena je kazna do 12 godina zatvora.