Optužbe za pristranost

Trump: ‘Facebook, Twitter i Google su toliko skloni demokratima da je to smiješno’

Hina

Reuters

Reuters

Američki predsjednik je posebno napao Twitter koji je, rekao je, otežao pristup njegovu računu @realDonaldTrump koji ima nešto više od 56 milijuna korisnika



WASHINGTON Američki predsjednik Donald Trump u utorak je ponovo optužio velike internetske kompanije da su pristrane u korist njegovih demokratskih protivnika.


»Facebook, Twitter i Google su toliko skloni demokratima da je to smiješno!«, objavio je na Twitteru, tjedan dana pošto je u Kongresu dao iskaz izvršni ravnatelj Googlea Sundar Pichai koji je odlučno odbio te optužbe.


Američki predsjednik je posebno napao Twitter koji je, rekao je, otežao pristup njegovu računu @realDonaldTrump koji ima nešto više od 56 milijuna korisnika.




»Povukli su velik broj imena i jako usporili stupanj i brzinu rasta« računa, dodao je američki predsjednik koji, čini se, pozorno prati kretanje broja svojih pretplatnika.


Internetske supertvrtke su ovih mjeseci redovito bile na meti kritike predsjednika i nekih republikanskih zastupnika koji su, bez dokaza, upozoravali na njihovu »pristranost«.


Premda su čelnici tih tehnoloških grupacija uglavnom skloniji demokratima, malo je naznaka da Google iz političkih razloga krivotvori rezultate pretrage, misle tehnološki stručnjaci.


Pichai je, odgovarajući na pitanje pravosudnog odbora Zastupničkog doma neprestano odbijao zamisao da bi njegova grupacija mogla biti »politički pristrana«, opetujući puno puta da Google »ne ističe informacije« koje daju prednost nekoj skupini ili ideji.