Potresi

Tlo nastavlja podrhtavati. Jaki potres sada je pogodio i BiH, osjetio se diljem Dalmacije

Hina

Ilustracija Davor Kovačević

Ilustracija Davor Kovačević

Europski seizmološki centar javio je kako je potres bio magnitude 5,4 po Richteru, s epicentrom 75 kilometara južno od Sarajeva. Zasad nema vijesti o ozljeđenima i žrtvama, odnosno štetama



Seizmološka služba Republike Hrvatske, zabilježila je u utorak u 10,19 sati novi vrlo jak potres s epicentrom kod Blagaja u Bosni i Hercegovini, čija je magnituda iznosila 5.4 prema Richteru, a intenzitet u epicentru bio je VI-VII stupnja.


Potres se osjetio diljem Dalmacije.


Prvi, razoran potres Seizmološka služba RH zabilježila je noćas u 3,54 sati s epicentrom kod Drača u Albaniji. Magnituda tog potresa iznosila je 6.3 prema Richteru, a intenzitet u epicentru bio je IX stupnja.




Oba potresa osjetila su se na području juga Hrvatske, diljem Dalmacije. Iz splitskog Centra 112 Hini su rekli kako su dobili telefonske dojave građana iz Splita, Podgore, Makarske, da su osjetili jači potres.


U Splitu, pogotovo na višim katovima zgrada potres se dobro osjetio, a neki su građani bili toliko uplašeni da su istrčali na ulicu. Za sada nema dojava ima li u Dalmaciji materijalne štete.