Novi Sad

Teško premlaćivanje dvojice Albanaca: Mladić se bori za život. Svi osuđuju napad

Hina

foto: REUTERS

foto: REUTERS

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najoštrije je osudio napad i poručio da svi građani Srbije moraju da imati jednaku zaštitu. "Mi nismo divljaci, ovo je uređena zemlja", poručio je Vučić.



NOVI SAD – Dvojica albanskih mladića pretučena su u noći na nedjelju u Novom Sadu i jedan je u životnoj opasnosti, javljaju u ponedjeljak vojvođanski mediji o napadu koji su osudili predsjednik Srbije i albanske organizacije.


Incident se nešto poslije ponoći dogodio na stajalištu za taksi kada su dvojicu Albanaca pretukla četiri nepoznata napadača.


U Kliničkom centru Vojvodine kažu da su obojica teško ozijeđena, a da je jedan životno ugrožen s prijelomom lubanje i izljevom krvi u mozak, objavio je portal dnevnog lista “Blic”.




Demo Beriša iz Matice Albanaca Srbije tvrdi da su Albanci napadnuti bez povoda, “osim što su međusobno razgovarali na albanskom jeziku”.


Matica je u priopćenju apelirala na mjerodavna tijela da se počinitelji što prije privedu pravdi.


Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najoštrije je osudio napad i poručio da svi građani Srbije moraju da imati jednaku zaštitu. “Mi nismo divljaci, ovo je uređena zemlja”, poručio je Vučić.


“Kako da tražim od Jensa Stoltenberga (tajnika NATO-a) da Srbi budu zaštićeni na Kosovu, ako nismo u stanju zaštititi građane druge nacionalnosti u našoj zemlji. To mora biti na najjoštriji način osuđeno, a osobe moraju biti najdrastičnije biti kažnjene”, istaknuo je Vučić.


Napad je osudio i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekavši da to “nije Novi Sad kakav mi poznajemo i to nije Srbija kakvu hoćemo“.


Osudama se pridružila i Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV). “Jasno je da su ‘hrabri branitelji Kosova’, koji napadaju ljude zato što govore na albanskom jeziku, samo pogonsko gorivo istim takvima koji pucaju na one koji govore srpski na Kosovu. Ovi banditi su jedni drugima najbolji prijatelji, jer uzajamno pravdaju svoje kukavičko siledžijstvo. Nasilničko ponašanje na ulicama Novog Sada, nažalost, nije novost“, navodi se u priopćenju lige.


Novosadska policija još nije izdala službeno priopćenje u povodu toga incidenta, prenose lokalni mediji.