Srbija na nogama

Stravičan zločin u Beogradu: Nožem ubio ženu, zatim zadavio dijete i ranio tri socijalna radnika

Hina

foto: N1

foto: N1

Prema izvješćima beogradskih elektroničkih medija i internetskih portala, napadač je uhićen, a očevid je u tijeku. Liječnici se nisu uspjeli izboriti za život djeteta kojeg je otac zadavio, a žena je preminula na licu mjesta, javio je novinar RTS-a.



BEOGRAD – Potpredsjednik srbijanske vlade i ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović zakazao je u srijedu hitan sastanak s ministrima pravosuđa i socijalne skrbi nakon što je u Centru za socijalnu skrb beogradske općine Rakovica počinjen težak zločin u kojem su dvije osobe ubijene, a četiri ozlijeđene.


Ispred Centra za socijalnu skrb Rakovica u srijedu popodne muškarac, čiji identitet nije potvrđen, nožem je ubio ženu i zadavio četverogodišnje dijete, a ozlijedo je tri djelatnika centra i jednog prolaznika koji su ga pokušavali spriječiti u njegovu naumu, javila je Radiotelevizija Srbije (RTS).


Prema izvješćima beogradskih elektroničkih medija i internetskih portala, napadač je uhićen, a očevid je u tijeku.




Liječnici se nisu uspjeli izboriti za život djeteta kojeg je otac zadavio, a žena je preminula na licu mjesta, javio je novinar RTS-a.


Ovo je drugi teški zločin u posljednjih nekoliko dana nakon što je prošlog tjedna u Centru za socijalnu skrb u Novom Beogradu muškarac, već osuđivan za obiteljsko nasilje, ubio bivšu suprugu pred njihovo troje djece, a potom pobjegao i bacio se pod vlak.


Koordinatorica Sigurne kuće u Beogradu Vesna Stanojević izjavila je u povodu ubojstva u Rakovici, da »stanje postaje alarmantno«.


Stanojević smatra da bi u svim centrima za socijalnu skrb trebalo hitno uvesti zaštitarsku službu, državnu ili privatnu, te da bi trebalo privremeno obustaviti rad tih centara dok se »ne vidi zašto se ovakve stvari događaju«.