Teroristi u Londonu

Spriječen pokušaj atentata na britansku premijerku Theresu May

Hina

Theresa May, Foto: REUTERS

Theresa May, Foto: REUTERS

Naa'imur Zakariyah Rahman (20) i Mohammed Aqib Imran (21) planirali su počiniti bombaški napad kod sigurnosnih ograda oko Downing streeta te potom napasti Theresu May nožem, izvijestilo je više medija



Dva muškarca optužena su da su planirali napad na britansku premijerku Theresu May, po medijima i londonskoj policiji, a saslušanje će se održati u srijedu u Londonu.


Naa’imur Zakariyah Rahman (20) i Mohammed Aqib Imran (21) planirali su počiniti bombaški napad kod sigurnosnih ograda oko Downing streeta te potom napasti Theresu May nožem, izvijestilo je više medija.


Do informacije dolazi nakon što je ministrica unutarnjih poslova Amber Rudd kazala u utorak da su »22 islamističke terorističke zavjere« spriječene nakon ubojstva vojnika nasred ulice u Londonu u svibnju 2013. Devet ih je onemogućeno nakon napada u ožujku na Westminsterskom mostu te ispred parlamenta.




Po policiji »u tijeku je više od 500 protuterorističkih istraga koje uključuju više od 3000 osoba«. Prethodno je već istraženo zbog terorizma 20.000 osoba.