Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
19. studenoga 2019.
Mobilizirali ih

Slovenija zbog migranata šalje i pomoćnu policiju na granicu s Hrvatskom

Foto Sergej Drechsler
Foto Sergej Drechsler
Autor:
Objavljeno: 7. kolovoz 2019. u 20:39 2019-08-07T20:39:54+02:00

LJUBLJANA Slovenska vlada u srijedu je mobilizirala veći broj pripadnika rezervne policije koji bi trebali nadomjestiti policajce na godišnjem odmoru, a zbog povećanog priljeva migranata i pojačanog prometa u turističkoj sezoni.

Očekuje se da će se potreba kontrole sigurnosnih izazova do kraja godine povećavati, kao i opseg zadaća policije na više područja njena rada, priopćila je vlada.

Donesena je odluka da se u rad policije do kraja godine dodatno angažiraju pripadnici pomoćne policije iako je u pravilu zakonsko ograničenje njihova angažiranja 30 dana u jednoj godini.

U vladi navode da se opseg zadaća policije na granici s Hrvatskom povećava zbog porasta ilegalnih migracija u odnosu na lani i zbog prometne sigurnosti koja se ove godine pogoršala.

Do 17. lipnja na slovenskim je cestama poginulo 52 ljudi, znatno više od 39 koliko ih je nastradalo u istom razdoblju prošle godine.

Ravnateljica slovenske policije Tatjana Bobnar kazala je prošli tjedan, prilikom završetka obuke nove klase policijskih pripravnika, da je kadrovska situacija u policiji kritična i da bi policija trebala 700 novih djelatnika.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.