Optužbe i pronevjere

Skupili više stotina tisuća dolara za beskućnika, a sada je novac s računa nestao

Filip Kušter

Pixabay.com

Pixabay.com

Beskućnik i ratni veteran Johnny Bobbitt postao je poznat prošle godine nakon što se video s velikodušnom gestom pojavio na internetu te tako postao viralan



Priča o beskućniku Johnnyju Bobbittu proširila se svijetom prošle godine. Više od 14 000 ljudi sudjelovalo je u humanitarnoj GoFundMe kampanji koja mu je osigurala više od 400.000 dolara.


Sada je taj novac s bankovnog računa nestao, navode njegovi odvjetnici za BBC. Također, Bobbitt je tužio par koji je započeo kampanju zbog lošeg upravljanja.


Dobri Samaritanac


Sudac je naredio da supružnici moraju svjedočiti o tome što se dogodilo s novcem, nakon što se doznalo da je nestao s računa.




Bobbitt je, između ostalog, ratni veteran poznat pod nadimkom „dobri Samaritanac“, a taj nadimak dobio je nakon prošlogodišnje velikodušne geste kada je svojih zadnjih 20 dolara dao za benzin nepoznatoj gospođi.


Opet na ulici


Ta je gospođa, zajedno sa svojim suprugom, započela internetsku molbu za pomoć ratnom veteranu i beskućniku koja je odjeknula diljem svijeta.


Ona ga je pak u međuvremenu optužila da je sav dobiveni novac koristio za kupnju droge te tako još više razvio svoj porok iz dana beskućništva.


Priča se nastavila ponovno s Bobbittom koji je digao optužnicu za prijevaru i zavjeru, rekavši kako je par iz New Jerseyja koristio donacije iz GoFundMe kampanje za svoju osobnu uporabu.


Doduše, dok natezanje po sudovima još traje, a optužbe padaju sa svih strana, ratni veteran ponovno se vratio na ulicu, gdje zajedno sa svojim bratom prosjači kako bi sakupio novac za hranu i drogu.


Prema riječima njegove odvjetnice, Johnny je beskućnik, a to nije sigurna okolina ni za koga.