David i Louise Turpin

Roditelji iz kalifornijske ‘kuće užasa’ ne osjećaju se krivima

Hina

Djeca od dvije do 29 godina pronađena su poneka okovana za krevet, u uvjetima krajnje prljavštine i ozbiljne pothranjenosti. Jedna od kćeri, 17-godišnjakinja, podigla je uzbunu nakon što je izmakla nadzoru roditelja tamničara



RIVERSIDE Kalifornijski roditelji David i Louise Turpin izjasnili su se da se ne osjećaju krivima prema svim točkama optužnice među kojima su mučenje i otmica, dok je tužitelj istaknuo da se njihovo 13 djece nije moglo tuširati više od jednom godišnje te da nikada nisu vidjela zubara.


»Ono što je počelo kao zanemarivanje završilo je okrutnim zlostavljanjem«, izjavio je u četvrtak Mike Hestrin, tužitelj okruga Riverside, pročitavši kasno ujutro u Kaliforniji točke optužnice protiv para uhićena u ponedjeljak navečer.


Nekoliko sati kasnije pred sucem izjasnili su se da se ne osjećaju krivima. Njihovo sljedeće saslušanje predviđeno je za 23. veljače.




Djeca od dvije do 29 godina pronađena su poneka okovana za krevet, u uvjetima krajnje prljavštine i ozbiljne pothranjenosti. Jedna od kćeri, 17-godišnjakinja, podigla je uzbunu nakon što je izmakla nadzoru roditelja tamničara.


Protiv Davida (57) i Louise Turpin (49) podignuto je 12 točaka optužnice za mučenje, 12 za otmicu, sedam za zlostavljanje uzdržavane odrasle osobe i šest za zlostavljanje ili zanemarivanje djeteta.


Davida Turpina također se krivično goni za opsceni čin nad djetetom mlađim od 14 godina uz upotrebu sile, prijetnju ili prisilu. Tužitelj je istaknuo da se radi o načinu na koji je otac okovao jednu od svojih kćeri.


Ne čini se, međutim, da je došlo do seksualnog zlostavljanja, rekao je Hestrin potvrđujući prve policijske informacije.