Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
9. prosinca 2019.
Akcija se nastavlja

RISKANTNA OPERACIJA Spasioci kreću po preostalu osmoricu dječaka i trenera

Autor:
Objavljeno: 9. srpanj 2018. u 8:22 2018-07-09T08:22:00+02:00

Prva faza spašavanja prošla je "glatko" i oslobođeni dječaci su "u dobrom stanju", objavile su tajlandske vlasti. No zbog loše vremenske prognoze idućih dana spasioci će morati raditi vrlo brzo kako bi izvukli ostale dječake.

ZAGREB/CHIANG RAI Specijalizirani ronici spremni su u ponedjeljak za nastavak riskantne operacije izvlačenja ostale osmorice dječaka i njihova trenera iz potopljene pećine na sjeveru Tajlanda, prenose agencije.

Četvorica dječaka uspješno su izašla na površinu u nedjelju. No, misija je tijekom noći prekinuta kako bi se zamijenili spremnici s kisikom.   

 Dječaci su zarobljeni od 23. lipnja kada su obilne kiše potopile pećinu. Prošlog su ih tjedna pronašli ronioci. Spasioci su odlučili krenuti u opasnu operaciju spašavanja zbog straha da bi razina vode opet mogla porasti. Aktivnosti na ulazu u špilju u ponedjeljak ukazuju da bi se akcija mogla nastaviti, no to još nije potvrđeno. Najmanje sedam vozila hitne pomoći stiglo je na mjesto nesreće. Spasioci su u nedjelju iskoristili suho vrijeme i krenuli u akciju prije nego što se očekivalo. Prva faza spašavanja prošla je "glatko" i oslobođeni dječaci su "u dobrom stanju", objavile su tajlandske vlasti. No zbog loše vremenske prognoze idućih dana spasioci će morati raditi vrlo brzo kako bi izvukli ostale dječake. U subotu je guverner pokrajine Chiang Rai, Narongsak Osottanakorn rekao da spasilački timovi za to imaju tri do četiri dana.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.