Vjeruje u dijalog

Putin kaže da je ‘oštoumni i zreli’ sjevernokorejaski vođa dobio ovu rundu

Hina

»Mislim da je gospodin Kim Jong Un očito pobijedio u ovoj rundi. Dovršio je svoj strateški cilj: ima nuklearno oružje, ima projektile globalnog dosega, do 13,100 kilometara, dakle do gotovo bilo koje točke na svijetu«, rekao je Putin ruskim novinarima u televizijskom prijenosu



MOSKVA Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je u četvrtak da je sjevernokorejski vođa Kim Jong Un »oštrouman i zreo« i da je pobijedio u posljednjem obračunu sa Zapadom oko svog nuklearnog i programa projektila.


»Mislim da je gospodin Kim Jong Un očito pobijedio u ovoj rundi. Dovršio je svoj strateški cilj: ima nuklearno oružje, ima projektile globalnog dosega, do 13,100 kilometara, dakle do gotovo bilo koje točke na svijetu«, rekao je Putin ruskim novinarima u televizijskom prijenosu.


Rusija je u Ujedinjenim narodima glasala za međunarodne sankcije protiv Sjeverne Koreje oko nuklearnog programa, pozivajući pritom Zapad da pokaže suzdržanost i da se održe razgovori oko tog pitanja.




Putin je ponovio da je dijalog sa Sjevernom Korejom zajamčen i dodao da Kim sada želi smiriti stiuaciju.


»On je već oštrouman i zreo političar«, smatra ruski čelnik.


Sjeverna i Južna Koreja su utorak održale prve razgovore nakon dvije godine, a američki predsjednik Donald Trump je nakon njih u razgovoru s južnokorejskim predsjednikom izjavio da je spreman na razgovor s Pyongyangom.