Podrška iz Moskve

Putin brani Trumpa: “Svaki predsjednik bi to učinio”

Hina

REUTERS

REUTERS

Odgovarajući na pitanje hoće li se Rusija umiješati u predsjedničke izbore 2020. Putin se našalio: »Otkrit ću vam tajnu: da! Sigurno ćemo to učiniti. Ali nemojte nikome reći«, rekao je ruski predsjednik što su nazočni u dvorani popratili pljeskom



Vladimir Putin je u srijedu pružio potporu američkom predsjedniku Donaldu Trumpu kojeg demokrati optužuju da je činio pritisak na svog ukrajinskog kolegu kako bi se ovaj obračunao s njegovim političkim suparnikom, rekavši da u njihovu razgovoru ne vidi »ništa kompromitirajuće«.


»Ne vidim ništa kompromitirajuće u razgovoru Trumpa i Zelenskog«, rekao je Vladimir Putin u vezi s telefonskim razgovorom zbog kojeg američkom predsjedniku prijeti postupak opoziva.


Donald Trump je samo zatražio »istragu o mogućoj korupcijskoj hobotnici u koju je upleten bivši član predsjednikove administracije. Svaki predsjednik države bi učinio isto«, dodao je ruski predsjednik na gospodarskom forumu posvećenom energetici.




Američki demokrati su prije tjedan dana poveli istragu protiv republikanskog milijardera radi opoziva.


Predbacuju mu da je u telefonskom razgovoru prije dva mjeseca zatražio od ukrajinskog kolege Volodimira Zelenskog da povede istragu o bivšem potpredsjedniku Joeu Bidenu koji ima dobre izglede za demokratsku nominaciju za predsjedničke izbore 2020.


No Vladimir Putin drži da se Trumpovi politički protivnici »koriste bilo kojim izgovorom kako bi napali predsjednika. Danas je to Ukrajina«.


»To još jednom potvrđuje da mi s tim nismo imali nikakve veze. Oni samo traže izliku«, dodao je Putin smjerajući na optužbe za rusko upletanje u američke predsjedničke izbore 2016.


Odgovarajući na pitanje hoće li se Rusija umiješati u predsjedničke izbore 2020. Putin se našalio: »Otkrit ću vam tajnu: da! Sigurno ćemo to učiniti. Ali nemojte nikome reći«, rekao je ruski predsjednik što su nazočni u dvorani popratili pljeskom.