Odlua suca

Puidgemont i članovi njegove vlade pušteni na uvjetnu slobodu, još se ne zna hoće li biti izručeni

Hina

Reuters

Reuters

Petorica Katalonaca su se u nedjelju ujutro predala policiji u Bruxellesu, kamo su se sklonili početkom prošlog tjedna. Sada drugi sud u idućih 15 dana treba odlučiti hoće li provesti europski nalog za uhićenje koji je izdala Španjolska



Smijenjeni katalonski predsjednik Carles Puigdemont i četvorica bivših članova njegove vlade za kojima je izdan europski uhidbeni nalog, pušteni su na uvjetnu slobodu po odluci sudca istrage, priopćilo je državno odvjetništvo u Bruxellesu u noći na ponedjeljak.


Petorica Katalonaca su se u nedjelju ujutro predala policiji u Bruxellesu, kamo su se sklonili početkom prošlog tjedna. Sada drugi sud u idućih 15 dana treba odlučiti hoće li provesti europski nalog za uhićenje koji je izdala Španjolska.


Sudac koji je imao 24 sata za odluku o eventualnom pritvaranju petorice Katalonaca, prihvatio je prijedlog državnog odvjetništva u Bruxellesu.




Oni »ne smiju napustiti belgijski teritorij bez odobrenja succa istrage«, »moraju ostaviti adresu na kojoj borave i odazvati se na sve sudske i policijske pozive«.


Na ovu odluku ne može se uložiti žalba, dodaje državno odvjetništvo.