Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
28. siječnja 2020.
Pozivao na ubojstvo

Prtljažničar belgijske zračne luke optužen za poticanje na teroristički napad

Ilustracija / Reuters
Ilustracija / Reuters
Autor:
Objavljeno: 1. prosinac 2017. u 23:43 2017-12-01T23:43:05+01:00

Glavni osumnjičeni, djelatnik odjela prtljage u zračnoj luci, osumnjičen je da je na jednoj internet stranici pozivao na ubojstvo policajaca u svibnju ove godine

BRUXELLES Dvojica sindikalnih izaslanika zračne luke Charleroi u Belgiji optuženi su za zločinačko udruživanje, a jedan od njih je osumnjičen i za poticanje na teroristički napad, navelo je u petak državno odvjetništvo Charleroi, potvrdivši informacije tiska.

Glavni osumnjičeni, djelatnik odjela prtljage u zračnoj luci, osumnjičen je da je na jednoj internet stranici pozivao na ubojstvo policajaca u svibnju ove godine.

Otvorena je istraga i preslušavanjem telefonskih razgovora istražitelji su zaključili da je on vršio pritisak na druge članove osoblja zračne luke kako bi zapošljavali nebelgijce, precizirala je agencija Belga.

On je uhićen 17. studenoga nakon što je optužen za »poticanje na teroristički napad, zločinačko udruživanje, uznemiravanje na radnom mjestu i diskriminaciju pri zapošljavanju«, naveo je zamjenik tužitelja Vincent Fiasse.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze