Pravna država BiH

Pronađen maloljetnik koji je oštetio katoličku kapelu kod Prijedora

Hina

Foto ilustracija Reuters

Foto ilustracija Reuters

Kako su u četvrtak izvijestili iz Policijske upraave u Prijedoru, okružnom tužiteljstvu je  prijavljen sedamnaestogodišnjak iz Novog Grada koji je osumnjičen da je oštetio spomen-obilježje "Sveti Ante" u prijedorskom mjestu Donji Volar



Policija je pronašla i kazneno prijavila maloljetnika koji je početkom travnja oštetio kapelu posvećenu svetom Anti u mjestu Donjem Volaru kod  Prijedora iz kojega su za vrijeme rata prognani Hrvati.


Kako su u četvrtak izvijestili iz Policijske upraave u Prijedoru, okružnom tužiteljstvu je  prijavljen sedamnaestogodišnjak iz Novog Grada koji je osumnjičen da je oštetio spomen-obilježje “Sveti Ante” u prijedorskom mjestu Donji Volar.


Pojašnjava se da je mladić spomenik oštetio 2. travnja ove godine oko 23.00 sata zbog čega je prijavljen tužiteljstvu s pojašnjenjem da je počinio kazneno djelo.“Policijska uprava Prijedor osuđuje ovaj i druge vidove incidenata”, navodi se u priopćenju.Najavili su da će i ubuduće raditi aktivno kako bi se spriječili incidenti i kaznena djela počinjena iz mržnje i predrasuda.U mjestu Donjem Volaru kod Prijedora je po popisu 1991. godine živjelo 50 Hrvata, koji su prognani za vrijeme rata.