Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
30. ožujka 2020.
MIHAEL FURJAN

Predsjednik Uprave PLIVE demantirao Trumpa: "Nema dokaza da Sumamed liječi koronavirus"

Foto/Marko Dimic/PIXSELL
Foto/Marko Dimic/PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 25. ožujak 2020. u 13:06 2020-03-25T13:06:00+01:00

Mi svi znamo da je Sumamed lijek izbora za infekcije pluća, za teže oblike bolesti kod bakterijskih infekcija i naravno da je tu Sumamed dokazao svoju korisnost, ali u ovom trenu govoriti da liječi COVID-19 - zapravo nema nikakvih znanstvenih dokaza"

ZAGREB - Mihael Furjan, predsjednik Uprave PLIVE, u razgovaru za televiziju N1 objasnio je kako nema znanstvenih dokaza, niti kliničkih studija koje ukazuju na to lijek Sumamed može izliječiti Covid-19.

"Nema znanstvenih dokaza i značajnih kliničkih studija koje bi potvrdile da Sumamed može liječiti COVID-19.

Postoje neke male studije, iskustvo u Kini koje govori da Sumamed u kombinaciji s nekim lijekovima može pomoći izliječenju.

Mi svi znamo da je Sumamed lijek izbora za infekcije pluća, za teže oblike bolesti kod bakterijskih infekcija i naravno da je tu Sumamed dokazao svoju korisnost, ali u ovom trenu govoriti da liječi COVID-19 - zapravo nema nikakvih znanstvenih dokaza", objasnio je predsjednik uprave PLIVE Furjan.

Također je dodao kako ima dovoljno zaliha toga lijeka na skladištima.

"Ono što je bitno, na našim zalihama ima dovoljno i Sumameda i nema razloga panike. Mi u Savskom Marofu u našem skladištu imamo lijekova za više od četiri mjeseca proizvedenih. Apsolutno ima dovoljno lijekova na hrvatskom tržištu i nema razloga za bilo kakvu paniku."

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.