U posjetu do petka

Predsjednica stigla u Sarajevo, počinju prvi sastanci

Hina



Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović doputovala je u srijedu u službeni posjet Bosni i Hercegovini gdje će boraviti do petka.


Predsjednicu Grabar-Kitarović po dolasku u sarajevsku zračnu luku dočekao je zamjenik ministra vanjskih poslova BiH Josip Brkić te predstavnici različitih razina vlasti a potom joj je priređen svečani doček pred sjedištem Predsjedništva BiH gdje ju je pozdravio predsjedatelj Dragan Čović dok su joj državne počasti odali pripadnici svečane postrojbe bosanskohercegovačkih oružanih snaga.


Nakon intoniranja državnih himni i protokolarnog pozdrava s predstavnicima tijela vlasti u BiH hrvatska je predsjednica započela službene razgovore s članovima Predsjedništva BiH.


Tijekom dana ona će razgovarati i s članovima kolegija Zastupničkog i Doma naroda parlamenta BiH te s predsjedateljem Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem.Nakon toga predsjednica Grabar-Kitarović odvojeno će se sastati i s vrhbosanskim nadbiskupom kardinalom Vinkom Puljićem, visokim predstavnikom međunarodne zajednice za BiH Valentinom Inzkom a na kraju će uslijediti susret s predstavnicama udruge majki Srebrenice.