Širenje koronavirusa

Potvrđena i druga smrt od koronavirusa u Italiji: Zatvoreni dućani, ljude se moli da ostanu u kućama

Hina

Reuters

Reuters

Glasnogovornik talijanske Agencije za zaštitu građana rekao je u subotu da je riječ o ženi koja je umrla u sjevernoj pokrajini Lombardiji. Također je rekao da je broj zaraženih koronavirusom porastao na 29, dok je u petak bilo potvrđeno 14 slučajeva zaraze



Talijanske vlasti potvrdile su u subotu kako je druga osoba u Italiji umrla od koronavirusa te da je broj zaraženih porastao na 29.


Glasnogovornik talijanske Agencije za zaštitu građana rekao je u subotu da je riječ o ženi koja je umrla u sjevernoj pokrajini Lombardiji.


Također je rekao da je broj zaraženih koronavirusom porastao na 29, dok je u petak bilo potvrđeno 14 slučajeva zaraze.




Dvije osobe zaražene su koronavirusom u pokrajini Veneto, a 27 u Lombardiji.


Sedamdesetosmogodišnji muškarac koji se u padovskoj bolnici nalazio deset dana zbog drugih zdravstvenih problema umro je u petak, a na inicijalnim testovima koji još trebaju biti potvrđeni, bio je pozitivan na koronavirus.


U subotu je sletio vojni zrakoplov s 19 talijanskih državljana prebačenih s kruzera Diamond Princess u Japanu, objavilo je ministarstvo obrane.


Zrakoplov je prvotno u Berlinu iskrcao njemačke državljane.


Talijani s Diamond Pricessa bit će u karanteni u rimskoj vojarni, dok će Njemačka zatražiti od svojih državljana da ostanu u svojim domovima dva tjedna.


Nekoliko stotina putnika na Diamond Princessu razbolilo se te su hospitalizirani, a dvije su osobe umrle.


Ukupno 975 putnika napustilo je brod u srijedu kada je ukinuta karantena, nakon što je utvrđeno da ti putnici nemaju koronavirus.


Pokrajinska vlast je pak zatvorila dućane i poslovne objekte u deset lombardijskih općina, u kojima živi oko 50 tisuća stanovnika, dok se apeliralo na građane da ne napuštaju svoje domove.Mise, karnevali i sportske aktivnosti također su zabranjene, a slične mjere pripremaju se i u Venetu.