Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
16. prosinca 2019.
Nestlé

Porast svjetske populacije traži promjene u prehrani

Foto Pixabay.com
Foto Pixabay.com
Autor:
Objavljeno: 24. listopad 2019. u 6:58 2019-10-24T06:58:35+02:00

Nestlé, jedan od najvećih svjetskih prerađivača hrane, smatra da će porast svjetske populacije zahtijevati prilagodbu ljudske prehrane smanjenjem potrošnje šećera, soli i mesnih proizvoda.

»Imamo 7,5 milijardi ljudi, a stanovništvo i dalje raste pa treba jesti više povrća, žitarica, a manje šećera i mesnih proizvoda«, rekao je izvršni potpredsjednik i šef Nesteovih operacija u Americi Laurent Freixe.

Ograničeni prirodni resursi i rastući javnozdravstveni problem pretilosti stoje iza promjena koje Freixe smatra potrebnim.

Također je naveo rastuću svijest javnosti o procesu proizvodnje hrane, kao i o pitanjima kao što su dječji rad i krčenje šuma.

Freixe je također rekao da u svijetu raste svijest javnosti o sirovinama koje se koriste za proizvodnju hrane.

»Puno je više senzibiliteta o tom pitanju svugdje, ne samo u Europi ili SAD-u. U povezanom smo svijetu, ljudi imaju pristup informacijama, potrošači žele znati odakle dolaze sirovine«, rekao je on.

Nestlé je najveći svjetski kupac kave, šećera, kakaa i mlijeka. Iz te tvrtke kažu kako jasno poručuju dobavljačima da ne kupuju sirovine koje su proizvedene na nedavno iskrčenim šumskim područjima ili na kojima je prijavljen dječji rad.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.