Napadnuti i policajci

Policija morala pucati! Obračuni trajali nekoliko sati: Masovna tučnjava u migrantskom kampu u Bihaću

Hina

U improvizirani kamp poslana su policijska pojačanja, a tijekom novog očevida policajci su ustanovili kako u kampu organizirana skupina iz Afganistana svakodnevno zlostavlja druge migrante.



SARAJEVO – U improviziranom centru za smještaj ilegalnih migranata u Bihaću došlo je do ozbiljnog fizičkog sukoba među migrantima iz različitih zemalja, a u višesatnim izgredima napadnuti su i policajci koju su došli intervenirati i provesti očevid, potvrdili su u utorak iz ministarstva unutarnjih poslova Unsko-sanske županije.


Glasnogovornica MUP-a Snežana Galić je, u izjavi koju je prenio portal “Dnevnog avaza”, kazala kako je policajce u ponedjeljak navečer napala veća skupina migranata pri čemu je oštećeno jedno policijsko vozilo.


Na meti napadača bili su i zaštitari koji nadziru područje napuštenog učeničkog doma u Bihaću gdje privremeno borave migranti.




Povod za masovni fizički obračun bio je sukob dvojice migranata iz Irana u ponedjeljak navečer pri, čemu je jedan od njih teže ozlijeđen.


Zaštitari su nakon toga pozvali policajce koji su proveli očevid i otišli, no odmah nakon toga dobili su obavijest o još težem izgredu, odnosno kako je došlo do nove masovne tuče tijekom podjele hrane, pri čemu su zaštitari intervenirali kako bi razdvojili sukobljene.


U improvizirani kamp poslana su policijska pojačanja, a tijekom novog očevida policajci su ustanovili kako u kampu organizirana skupina iz Afganistana svakodnevno zlostavlja druge migrante.


No u vrijeme provođenja očevida Irance, koji su se na to potužili, kao i na policajce, nasrnuli su drugi migranti koji su počeli bacati kamenje na policajce i zaštitare.


Policajci su bili prisiljeni upotrijebiti vatreno oružje kako bi se zaštiili ispalivši nekoliko hitaca u zrak, kazala je Galić.


Županijskom tužiteljstvu u Bihaću podnesena je prijava i cijeli se slučaj sada istražuje kao kazneno djelo nasilničkog ponašanja, a u tijeku je identificiranje počinitelja.