Policija traži uzrok

Pobio ljude jer je izgubio na natjecanju gejmera? Je li ovo zaista suludi motiv ubojice s Floride?

Hina

Reuters

Reuters

Pucnjava se dogodila u Jacksonville Landingu, trgovačkom centru u središnjem dijelu grada s restoranima i dućanima. Turnir se održavao u GLHF Game Bar u Chicago Pizza restoranu gdje se igrala videoigra Madden NFL 2019., simulacija američkog nogometa



Policija u ponedjeljak traga za motivom treće masovne pucnjave na Floridi u posljednje dvije godine, u kojoj je u nedjelju na turniru u videoigrama u Jacksonvilleu poginulo dvoje a ranjeno 11 ljudi, prije nego se napadač sam ubio.


Očevici su lokalnim meidjima rekli da je David Katz (24) iz Baltimorea bi ljut jer je izgubio na natjecanju. Zasad je nepoznato je li poznavao žrtve.


Pucnjava se dogodila u Jacksonville Landingu, trgovačkom centru u središnjem dijelu grada s restoranima i dućanima. Turnir se održavao u GLHF Game Bar u Chicago Pizza restoranu gdje se igrala videoigra Madden NFL 2019., simulacija američkog nogometa.




Dvije žrtve su Taylor Robertson (27) iz Ballarda, te Eli Clayton (22) iz Woodland Hillsa. U lokalnoj bolnici potvrdili su da su primili sedmero ranjenih, od kojih je troje imalo više rana od metaka, dok su dvije osobe u vrlo ozbiljnom stanju. Još dvoje ranjenih samo se dovezlo u bolnice.


Turnir u video igrama ućivo se prenosio kada je odjeknulo nekoliko pucnjeva. Na snimci se vidi kako igrači reagiraju na pucnjavu, a čuju se i krici prije nego što je snimka prekinuta.


Organizator turnira Madden NFL napisao je na Twitteru: »To je užasna situacija, izražavamo našu najiskreniju sućut svima pogođenima«.



Ovo je druga pucnjava u Jacksonvilleu u svega nekoliko dana, no policija vjeruje kako ovi incidenti nisu povezani. U petak je nakon utakmice dviju srednjih škola u američkom nogometu došlo do pucnjave u kojoj je jedan 19-godišnjak ubijen, a dva su tinejdžera ranjena.


Florida je posljednjih godina bila poprište više masovnih pucnjava. U lipnju 2016. ubijeno je 49 ljudi u klubu u Orlandu, a 14. veljače 2018. mladić u dobi od 19 godina otvorio je vatru u školi u Parklandu i ubio 17 osoba.


Stranica Mass Shooting Tracker, koja prati masovne pucnjave u SAD-u navodi da je ovo 290. takav incident u 2018., a samo tijekom kolovoza ubijeno je 20 i ranjeno 144 ljudi.