Novi oružani zločin

PUCNJAVA U KANADI Napadač ubio dvoje policajaca i dva civila. U pritvoru je

Hina

Foto Reuters

Foto Reuters

Policija iz Frederictona objavila je na Twitteru kako se incident i daje odvija te kako je zasad uhićen jedan osumnjičenik



TORONTO Najmanje četvero ljudi, među kojima dvoje policajaca, ubijeno je u petak u pucnjavi u kanadskom gradu Frederictonu, a jedna je osoba privedena, objavljeno je iz kanadske policije.


Policija iz Frederictona objavila je na Twitteru kako se incident i daje odvija te kako je zasad uhićen jedan osumnjičenik. »I dalje djelujemo u incidentu koji je u tijeku. Objavit ćemo provjerene informacije čim prije«, napisali su na Twitteru.


»Ovog trena možemo potvrditi da je jedna osoba u pritvoru«, napisali su u drugom postu.




Fotografije s društvenih mreža prikazuju policiju, vatrogasce i hitnu pomoć na mjestu događaja.


Na Twitteru se oglasio i kanadski premijer Justin Trudeau. »Strašne vijesti dolaze iz Frederictona«, napisao je. »Suosjećam sa svim žrtvama jutrošnje pucnjave. Pomno pratimo situaciju«, dodao je.



Fredericton, u kojem živi oko 60 000 stanovnika, glavni je grad pokrajine New Brunswick na istoku Kanade.


U Monctonu, gradu koji se također nalazi u New Brunswicku, 2014. godine uslijed masovne pucnjave ubijena su tri, a ranjena dva kanadska policajca.Tada je to bio jedan od najgorih takvih incidenata u Kanadi, gdje su zakoni o oružju stroži nego u SAD-u, a ubilački napadi na policiju rijetki. Međutim, povećanje količine oružja rezultiralo je porastom oružanih zločina proteklih godina.


Prošlog je mjeseca u Torontu ubijeno dvoje, a ranjeno 13 osoba, nakon čega se počinitelj predao policiji. Ove se godine u Torontu zbio 241 oružani incident, rezultirajući smrću 30 osoba.


U četvrtak je Ontario obećao više novca za policiju te zadržavanje osumnjičenih za oružane zločine u pritvoru, dok se pokrajina bori s porastom pucnjava, uključujući i oružja kućne izrade.