Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 3° 6
Sutra: 3° 3° 6
22. siječnja 2020.
Zakon je zakon

Odlične vijesti za Ryanair, loše za putnike: Sud odlučio da avioprijevoznik ne treba platiti za otkazivanje ili odgađanje letova zbog štrajka

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 27. veljača 2019. u 17:45 2019-02-27T17:45:00+01:00

Ryanair, europski avioprijevoznik broj 1, danas (27.veljače), pozdravio je odluku Okružnog suda u Swordsu (Dublin), kojom se potvrđuje da do kompenzacije potrošačima čiji su letovi odgođeni/otkazani zbog internog štrajka u Ryanair-u prošle godine, kada su isti izvan kontrole zrakoplovne tvrtke - neće biti.

Ryanair u potpunosti poštuje zakonodavstvo EU261 te se pobrinuo za sve klijente pogođene malim brojem kašnjenja/otkazivanja letova, te je pružio punu pomoć gdje je to bilo potrebno, uključujući smještaj, hranu I nalaženje drugog leta.

Međutim, budući su takva otkazivanja izvan kontrole Ryanair-a, ne isplaćuje se nikakva naknada po EU261, što je potvrđeno ovom odlukom Okružnog suda Swords.

 

Ryanair-ov Kenny Jacobs kaže:

“Pozdravljamo ovu odluku Okružnog Suda Swords kojom se potvrđuje da kupcima ne treba isplatiti nikakvu naknadu kada štrajk/otkazivanje nije pod kontrolom zrakoplovne tvrtke. Štrajkova I otkazivanja ne bi bilo da je isto bilo u nadležnosti Ryanair-a.

Ova odluka slijedi slične sudske odluke u Barceloni, Badajozu, Orenseu ili Pontevedri u Španjolskoj. Ryanair u potpunosti poštuje zakonodavstvo EU261 i obrađuje sve važeće zajtjeve unutar 10 dana”. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.