Cilj je bio NATO

Na Kosovu privedene dvije osobe koje su pripremale terorističke napade. Otkriveni preko snimki telefonskih razgovora

Hina

Ilustracija Reuters

Ilustracija Reuters

»Moj klijent je osumnjičen za pripreme za počinjenje terorističkih akata ... ali se ne slažem s tužiteljstvom jer nisu pružili nikakav dokaz«, rekao je odvjetnik Arber Rexha, koji zastupa Belgijanca



Kosovska policija privela je dvije osobe, od kojih je jedna belgijski državljanin, osumnjičene za planiranje terorističkih napada na postrojbe NATO-a i javnost na Kosovu, Belgiji i Francuskoj, priopćio je državni tužitelj u petak.


Viši policijski službenik izjavio je za Reuters kako je policija uspjela snimiti telefonske razgovore među osumnjičenicima u kojima su planirali napade.


Navodi se kako je belgijski državljanin od drugog osumnjičenog zatražio da izvede samoubilački napad vozilom punim eksploziva na pripadnike KFOR-a na Kosovu, a planirao je i terorističke napade u Belgiji i Francuskoj.




»Moj klijent je osumnjičen za pripreme za počinjenje terorističkih akata … ali se ne slažem s tužiteljstvom jer nisu pružili nikakav dokaz«, rekao je odvjetnik Arber Rexha, koji zastupa Belgijanca.


NATO ima oko 4.500 vojnika na Kosovu koji pomažu u održavanju krhkog mira. Europska unija i Ujedinjeni narodi također imaju sigurnosne i diplomatske misije.


Oko 200 kosovskih državljana otišlo je u Siriju u borbu za islamsku državu, a više od 50 osoba ubijeno je u toj zemlji.