Odmah uhićen

NAPAD U LONDONU Autom pokosio grupu pješaka ispred britanskog parlamenta, više je ozlijeđenih

Hina

Reuters

Reuters

»Muškarca koji je vozio automobil policija je odmah uhitila. Jedan broj pješaka je ozlijeđen. Policajci su na mjestu događaja. Čim budemo imali nove informacije objavit ćemo ih«, navela je u priopćenju na Twitteru londonska policija



Za sada neutvrđeni broj pješaka ozlijeđen je kada se u utorak ujutro automobil zaletio u sigurnosne barijere uz britanski parlament u Londonu, nakon čega je vozač odmah uhićen, objavila je londonska policija.


Nitko od pješaka ozlijeđenih pri naletu automobila na sigurnosne zapreke ispred britanskog parlamenta nije u životnoj opasnosti, objavila je policija.


»Muškarca koji je vozio automobil policija je odmah uhitila. Jedan broj pješaka je ozlijeđen. Policajci su na mjestu događaja. Čim budemo imali nove informacije objavit ćemo ih«, navela je u priopćenju na Twitteru londonska policija.




Snimke na društvenim mrežama pokazuju teško naoružane policajce koji su stigli na mjesto događaja, dok je područje oko zgrade parlamenta u središtu Londona zatvoreno.


Policija navodi da za sada ne može reći je li riječ o terorističkom incidentu ili ne.


»Još uvijek nastojimo utvrditi činjenice«, kazala je glasnogovornica policija.



Svjedoci kažu kako se čini da je automobil namjerno skrenuo u skupinu biciklista koji su čekali zeleno svjetlo na semaforu.


U ožujku 2017. Khalid Masood (52) ubio je četvero ljudi na obližnjem Westminsterskom mostu prije nego li ga je ubila policija.


To je bio prvi od pet napada u Britaniji prošle godine za koje je policija utvrdila da imaju terorističku pozadinu.