Usred diplomatske krize

Melanijina fotografija izazvala kritike: Prva dama pred zdjelom skupocjenog nakita, mota ogrlicu poput špageta

Hina

Američka prva dama sjedi pred zdjelom punom nakita, vilicom 'motajući' ogrlicu poput špageta / Foto Vanity Fair MX

Američka prva dama sjedi pred zdjelom punom nakita, vilicom 'motajući' ogrlicu poput špageta / Foto Vanity Fair MX

Urednici meksičkog izdanja časopisa Vanity Fair na naslovnicu broja za veljaču odlučili su staviti fotografiju Melanije Trump u glamuroznom izdanju što je izazvalo kritike i potaknulo polemike. »Hvala @VanityFairMX-u što je na naslovnicu stavio Melaniju Trump. Odličan primjer senzibiliteta, empatije, patriotizma i inteligencije uredništva«, napisao je politolog i urednik meksičkog lista Reforma na Twitteru



MEXICO CITY Usred diplomatske krize između Washingtona i Meksika, urednici meksičkog izdanja časopisa Vanity Fair na naslovnicu broja za veljaču odlučili su staviti fotografiju Melanije Trump u glamuroznom izdanju, na kojoj američka prva dama sjedi pred zdjelom punom nakita, vilicom ‘motajući’ ogrlicu poput špageta, što je izazvalo kritike i potaknulo polemike.  


»Melania Trump na naslovnici za veljaču. Priča koja otkriva prošlost intrigantne prve dame«, tweetao je u četvrtak časopis. Tweet se pojavio isti dan kad je Bijela kuća izvijestila da će natjerati Meksikance da plate izgradnju kontroverznog zida na granici između dviju zemalja.


No brojni tweetovi svjedoče o tome da je odluka uredništva časopisa vrlo loše primljena među brojnim Meksikancima.




»Hvala @VanityFairMX-u što je na naslovnicu stavio Melaniju Trump. Odličan primjer senzibiliteta, empatije, patriotizma i inteligencije uredništva«, napisao je politolog i urednik meksičkog lista Reforma na Twitteru.


»Definitivno nedostatak izdavačeva senzibiliteta«, tweetala je meksička spisateljica i kolumnistica Guadalupe Laeza. »Počela sam čitati članak i nisam ga uspjela dovršiti. Ne želim znati ništa o supruzi našeg neprijatelja broj 1«, istaknula je.


Ostali korisnici društvenih mreža izbor uredništva ocjenjuju »krajnje neukusnim«, »ponižavajućim«, »loše tempiranim«, osobito zbog trenutka u kojemu aktualni američki predsjednik Donald Trump ne prestaje kritizirati Meksiko i prijetiti mu.


U reportaži meksički Vanity Fair predstavlja treću Trumpovu suprugu i nekadašnju manekenku kao »lijepu, sramežljivu i obzirnu« ženu.


»Ne, ovdje nije riječ ni o kakvom dodvoravanju«, napisalo je uredništvo časopisa na Twitteru, odgovarajući na brojne kritike.


Fotografija Melanije Trump na naslovnici Vanity Faira reciklirana je iz prošlogodišnjeg travanjskog izdanja GQ-a. Vlasnik obaju časopisa je ista tvrtka – Conde Nast.


Donald Trump je već godinama u zavadi s Vanity Fairom.