Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
8. prosinca 2019.
Lažne tvrdnje

Melania Trump nagodila se sa slovenskim tabloidom

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 9. prosinac 2017. u 10:01 2017-12-09T10:01:55+01:00

Američka Prva dama Melania Trump postigla je izvansudsku nagodbu s izdavačem slovenskog tabloida kojega je tužila nakon što se on ispričao zbog klevete, potvrdila je u petak njezina odvjetnica iz Ljubljane.

»Gospođa Melania Trump i kuća »Delo« kao izdavač postigli su izvansudsku nagodbu u vezi lažnog napisa objavljenog u reviji Suzy«, rekla je Nataša Pirc Musar koja u Sloveniji zastupa pravne interese američke Prve dame.

Odvjetnica nije navela pojedinosti sporazuma ali je istaknula da je »Ovako zaključen predmet dokaz da gospođa Trump niti ubuduće neće dopuštati uvrede i laži na svoj račun, nego će na njih uvijek reagirati kako bi zaštitila svoja prava i interese«.

Pirc Musar je rekla da je tužba bila podnesena zbog neistinitih navoda koje su povrijedile dostojanstvo, ugled i dobro ime Melanije Trump.

Revija Suzy koju izdaje vodeća novinska kuća »Delo« u jednome je članku lani tijekom predsjedničke kampanje u SAD-u objavila da je Melania nakon odlaska iz svoje domovine Slovenije radila za modnu agenciju koja je uz osnovni posao bogatim klijentima nudila i djevojke za pratnju sugerirajući tako da se bavila »elitnim escortom«.

Posebna šteta nastala je za Melaniju i Donalda Trumpa kad je te nedokazane navode iz slovenske revije prenio i jedan engleski tabloid koji se nakon toga odmah ispričao.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.