Pucnjava u Belgiji

Lažna uzbuna: Belgijski pirotehničari nisu pronašli eksploziv u vozilu u Bruxellesu

Hina

Reuters

Reuters

»Riječ je o mentalno nestabilnoj osobi«, rekla je glasnogovornica tužiteljstva. »Pirotehničari nisu našli eksploziv u njegovom vozilu«



BRUXELLES Belgijski pirotehničari nisu pronašli eksploziv u automobilu muškaraca koji je tvrdio da ima bombu, priopćilo je u utorak briselsko tuužiteljstvo.


»Riječ je o mentalno nestabilnoj osobi«, rekla je glasnogovornica tužiteljstva. »Pirotehničari nisu našli eksploziv u njegovom vozilu«.


Ona je izjavila da je osumnjičeni iz Ruande te da nema policijski dosje.




Belgijska policija pucala je u utorak na vozilo u briselskoj četvrti Molenbeeku i pozvala je pirotehničare nakon što je vozač rekao da u automobilu ima eksploziv.


Osumnjičeni je prije toga jurio automobilom i prošao kroz crveno svjetlo automobilom registriranim u Njemačkoj natjeravši policiju u potjeru, rekao je glasnogovornik lokalne policije.


On je uhićen nakon što je policija pucala u kotače automobila kako bi ga usporila, kazao je on.


Policija je blokirala to područje iz sigurnosnih razloga i pozvala građane da ne izlaze na ulicu dok pirotehničari ne utvrde radi li se stvarno o eksplozivu.


Molenbeek, siromašna četvrt u kojoj živi veliki broj stanovnika porijeklom iz Maroka, postao je ozloglašen nakon što je ćelija Islamske države sa sjedištem u tom dijelu Bruxellesa organizirala samoubilačke napade u Parizu u studenome 2015. godine.