Zveckanje oružjem

Je li rat na pomolu? Trump tvrdi da želi izbjeći sukob s Iranom: ‘Nismo još potpuno sigurni u to’

Hina

Reuters

Reuters

»Čini se« da je Islamska Republika gađala naftna postrojenja u Saudijskoj Arabiji, ali želimo sa sigurnošću to potvrditi«, rekao je novinarima tijekom primanja princa nasljednika Bahreina, princa Salmana bin Hamada Al-Khalife



Američki predsjednik Donald Trump je izjavio u ponedjeljka da se čini da Iran stoji iza napada na Saudijsku Arabiju, ali da on želi izbjeći sukob i da treba pričekati i biti siguran tko je počinitelj napada.


»Čini se« da je Islamska Republika gađala naftna postrojenja u Saudijskoj Arabiji, ali želimo sa sigurnošću to potvrditi«, rekao je novinarima tijekom primanja princa nasljednika Bahreina, princa Salmana bin Hamada Al-Khalife.


Trump je rekao da je odlučan pomoći svom saudijskom savezniku, ali da želi izbjeći rat s Iranom.




Američki predsjednik je ocijenio također da vjerojatno »nije povoljan trenutak« da ode u posjet Kim Jong Unu u Pjongjang, dok su razgovori između Pjongjanga i Washingtona o sjevernokorejskom nuklearnom programu na mrtvoj točki.


»Mislim da nismo spremni za to«, izjavio je u ponedjeljak američki predsjednik iz Bijele kuće i dodao da bi se o tome moglo razgovarati kasnije, kao i o posjetu sjevernokorejskog čelnika Sjedinjenim Državama.