Je li imao pomagače

Istražitelji otkrivaju detalje: Napadač iz Las Vegasa desetljećima živio tajni život

Hina

REUTERS

REUTERS

Reuters prenosi objavu FBI-ja da nitko drugi nije pritvoren vezano za ovaj zločin, no šerif Lombardo smatra kako je teško povjerovati da je samo jedna osoba mogla sastaviti toliku količinu oružja



Napadač iz Las Vegasa Stephen Paddock proveo je »više desetljeća nabavljajući oružje i municiju i vodeći tajni život« prije nego što je u nedjelju masovnom pucnjavom usmrtio 58 ljudi na glazbenom festivalu, otkrio je šerif Joseph Lombardo, a prenosi dpa u četvrtak.


Šerif je na konferenciji za medije u srijedu na kojoj je izvijestio o novim saznanjima opisao 64-godišnjeg napadača kao »uznemirujućeg i opasnog«, te je otkrio da je u njegovu automobilu ispred hotela Mandalay Bay nakon napada pronađeno 1600 okvira streljiva i nekoliko kutija s eksplozivima.


Lombardo je izjavio da je u »pedantno planiranom« napadu ozlijeđeno 489 ljudi, što je pad ranije brojke od više od njih 500, piše dpa.




Reuters prenosi objavu FBI-ja da nitko drugi nije pritvoren vezano za ovaj zločin, no šerif Lombardo smatra kako je teško povjerovati da je samo jedna osoba mogla sastaviti toliku količinu oružja.


»Morate pretpostaviti da je u nekom trenutku imao pomoć«, istaknuo je na konferenciji za medije.


Posebni agent FBI-ja za Las Vegas Aaron Rouse naglasio je kako u slučaju da Paddock nije imao pomoćnika ne postoje dokazi da je riječ o terorističkom napadu.


Policija je na tri lokacije koje je pretražila pronašla skoro 50 komada oružja, a gotovo polovica je pronađena u hotelskoj sobi. Dvanaest pronađenih pušaka na sebi su imale takozvane uređaje bump-stock koji ubrzavaju ispaljivanje metaka i time »glume« automatske puške, prenosi Reuters.


Istražitelji razmatraju postojanje mogućnosti da je Paddockova kupnja više od 30 komada oružja u listopadu 2016. bila potaknuta nekim događajem u njegovu životu.