Plenković i Edtstadler

Hrvatska i Austrija žele da se u ožujku otvore pregovori o ulasku u EU s Albanijom i Sjevernom Makedonijom

Hina

Foto Reuters

Foto Reuters



ZAGREB Hrvatski premijer Andrej Plenković i austrijska savezna ministrica za europske poslove Karoline Edtstadler rekli su u petak u Zagrebu da će se obje države zalagati da se u ožujku na razini Europskog vijeća donese odluka o otvaranju pregovora s Albanijom i Sjevernom Makedonijom.


U razgovorima Plenkovića i Edtstadler “istaknuto je kako će se obje države nastaviti zalagati da se u ožujku na razini Europskog vijeća donese odluka o otvaranju pristupnih pregovora s Albanijom i Sjevernom Makedonijom”, kaže se u priopćenju iz Banskih dvora.


Plenković je također austrijskoj ministrici iznio prioritete programa hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije, koje Austrija čvrsto podržava.


Govoreći o novom Višegodišnjem financijskom okviru EU-a, Plenković je poručio kako je važno da se čim prije postigne dogovor, vodeći računa o svim specifičnostima država članica, osobito Hrvatske kao najmlađe članice.Ministrica Edtstadler naglasila je kako Austrija podržava aktivnosti Hrvatske u pripremi zagrebačkog sastanka na vrhu između EU-a i država jugoistoka Europe koji se treba održati u svibnju, dodaje se u priopćenju.