New York City

Homofobna izjava njujorškog pastora zgrozila zajednicu, čak i njegov sin traži da se ispriča

P. N.

Photo/Pixabay

Photo/Pixabay

Član gradskog vijeća i pastor pentekostalne crkve, homofobnom je izjavom zgrozio članove vijeća i LGBTQ zajednice. 



Članovi Gradskog Vijeća New Yorka traže ispriku Rubena Diaza Seniora koji je izjavio da je zakonodavno tijelo “kontrolirano od strane homoseksualne zajednice”, prenosi NBC. Glasnogovornik Vijeća, Corey Johnson, objavio je izjavu koja naglašava da takvim komentarima “nema mjesta u New Yorku”, te da bi se demokrat Diaz trebao ispričati kolegama i LGBTQ zajednici.


Diaz je spornu rečenicu rekao na radio programu vođenom na španjolskom jeziku. Diaz, inače pastor pentekostalne crkve, izjavio je da homoseksualna zajednica kontrolira većinu od ukupno 51 člana Vijeća. Diaz se inače protivi istospolnim brakovima, a kolegu Johnsona je nazvao “homoseksualcem oženjenim za drugog muškarca”, iako je Johnson homoseksualac, nije u nikakvoj vezi. 


Diaz je otac Rubena Diaza Juniora, inače predsjednika elekcijskog ureda u Bronxu. Diaz Jr. je izjavu svog oca proglasio nepotrebnom i oglasio se putem vlastitog Twitter profila. “NYC je mjesto gdje slavimo raznolikost. LGBTQ zajednica je važan glas u našem gradu. Izjave Rubena Diaza Seniora su antagonističke, svađalačke i potpuno nepotrebne. Trebao bi se ispričati”, stoji u objavi koju prenosi NBC. 




Iako se Diaz Sr. još nije službeno ispričao, objavio je da je pogriješio rekavši da je Johnson vjenčan. “Još uvijek je slobodan”, stoji u objavi. Na Twitteru je u subotu pitao što je sporno u njegovoj izjavi. “Što je homofobično u tome što sam rekao da gej zajednica kontrolira Gradsko vijeće? Dajem im za pravo moć i utjecaj koji imaju”, izjavio je pastor i zastupnik, doznaje NBC.