Čaba Der

Hladnokrvno smaknuo čovjeka dok je vadio dječja kolica. Ovo je plaćeni ubojica kojeg traži cijela Srbija

P. N.

Foto Facebook

Foto Facebook



Srpski mediji pišu kako je identificiran muškarac koji je u subotu na Banovom brdu u Beogradu smaknuo 37-godišnjeg Nebojšu Markovića, rođaka jednog od pripadnika poznate bande Pink Panter.


Do atentata, kojeg su snimile nadzorne kamere, došlo je kad je Marković vadio dječja kolica iz svojeg automobila. U tom trenutku uz njega se zaustavio bijeli “punto” iz kojeg je izletio ubojica i ubio ga jednim metkom. 


Radi se, tvrde srpski mediji, o 38-godišnjem Čabi Deri iz Subotice, koji je otprije poznat srpskoj policiji i tamošnjoj javnosti. Ovaj plaćeni ubojica ubio je već 2004. godine Branislava Jelačića, člana mafijaške skupine “Firma”, navodno zbog borbe za prevlast na novosadskom tržištu narkotika. 




Presuda je više puta donošena i ukidana, a Der je naposlijetku osuđen 2009. na 14 godina zatvora. Iz zatvora je nakon odsluženog dijela kazne izašao prije nešto više od godinu dana, kad je uhićen u Sarajevu zajedno s Markom Gojčevićem iz Bara. Policiji su tada priznali da su u glavni grad BiH došli izvršiti likvidaciju, a kod njih su pronađeni i automatski pištolji s prigušivačima.


Srpska policija trenutno i dalje traga za Derom, a posebna pažnja je na graničnim prijelazima. Još nije uhićen.