Presuda

Guru osuđen na zatvor. Žene vabio preko “tečaja za osobni uspjeh”, pa ih pretvarao u seksualne robinje

Hina

Foto iStock

Foto iStock

Dugokosi karizmatski vođa je od samog početka imao uži krug od 15 do 20 žena koje su bile pod njegovim utjecajem i s kojima je imao spolne odnose kad god je htio. Među njima je bila i petnaestogodišnjakinja



Američkog gurua Keitha Ranierea porota je u srijedu proglasila krivim na saveznom sudu u Brooklynu po svim točkama optužnice povezanim s njegovom skupinom koja mu je omogućila da ima harem seksualnih robinja.


Ranierea (58) optužnica tereti za seksualnu trgovinu, iznudu, zločinačko udruživanje, prijetnju i kvarenje malodobnice.


Te su se prakse skrivale iza organizacije pod nazivom Nxivm (neksium) osnovane 2003. čija je zadaća službeno bila organiziranje tečaja za osobni uspjeh.




Dugokosi karizmatski vođa je od samog početka imao uži krug od 15 do 20 žena koje su bile pod njegovim utjecajem i s kojima je imao spolne odnose kad god je htio.


Među njima je bila i petnaestogodišnjakinja.


Tijekom suđenja koje je trajalo šest tjedana, tužiteljstvo je prikazalo Keitha Ranierea kao manipulatora koji se koristio poznatim psihološkim sredstvima kako bi svoje robinje držao u pokornosti.


Avangarda, kako su ga zvali, uvijek je tvrdio da su spolni odnosi s članicama sekte bili sporazumni.


Sud je bio podigao tužbu protiv šest osoba, ali je petero suoptuženika Keithea Ranierea priznalo krivnju kako bi izbjegli suđenje.


Reuters


Reuters