Sarajevo

Građani prosvjeduju tražeći sigurnost. Uhićen osumnjičeni za ubojstvo sarajevskih policajaca

Hina

foto: arhiva NL

foto: arhiva NL

Još uvijek neidentificirani napadač ili više njih pucali su na policajce iz strojnice pri čemu su Šehovića odmah ubili dok je Vujinović umro u bolnici nešto kasnije.



SARAJEVO – Sarajevska policija privela je u ponedjeljak jednu osobu koja se dovodi u izravnu vezu s ubojstvom dvojice policajaca počinjenom prošlog tjedna a građani Sarajeva u večernjim su se satima okupili na prosvjedu u središtu grada tražeći ubrzanje istrage i pojačane mjere kojima bi se zajamčila sigurnost i zaštita od kriminalaca.


“Osumnjičenom je određeno 24-satno zadržavanje”, potvrdila je Azra Bavčić, glasnogovornica tužiteljstva Sarajevske županije kojem je osumnjičeni predan.


To je prvi konkretni pomak u istrazi koja traje puna tri dana i tijekom koje je ispitano pedesetak osoba te provedene pretrage na dvanaest lokacija na području Republike Srpske s kojega operiraju kriminalne skupine koje se godinama bave organiziranom krađom automobila po Sarajevu.




Jedine javno dostupne činjenice i dalje su one za koje se znalo neposredno nakon zločina. Policajci Davor Vujinović (46) i Adis Šehović (43) ubijeni su kada su tijekom redovite ophodnje naišli na kradljivce koji su pokušavali otuđiti automobil “Golf” hrvatskih registracijskih oznaka.


Još uvijek neidentificirani napadač ili više njih pucali su na policajce iz strojnice pri čemu su Šehovića odmah ubili dok je Vujinović umro u bolnici nešto kasnije.


Obojica su u ponedjeljak pokopani u Sarajevu a na sprovodima su bile tisuće ljudi koji su na taj način došli odati počast policajcima ubijenim na dužnosti.


Iskazivanje poštovanja ubijenim policajcima ali i nezadovoljstva sigurnosnim stanjem u gradu nastavljeno je i u večernjim satima kada se na Trgu djece Sarajeva okupilo oko tisuću osoba odgovarajući tako na poziv preko društvenih mreža.


Zahtijevali su rigoroznije kažnjavanje zločina i odlučnije angažiranje pravosuđa.


“Ne želimo pristati živjeti u društvu i sistemu koje nije spremno rigorozno kažnjavati one koji su brutalno ubili policajce”, kazao je jedan od organizatora prosvjeda Bojan Zec Filipović.