Tragedija

Eksplozija u kineskoj tvornici kemikalija odnijela 19 života, 12 ljudi ozlijeđeno

Hina

Reuters

Reuters

Požar izazvan eksplozijom ugašen je do 23,30 sati. Ozlijeđeni su stabilno, te je pokrenuta istraga, prenijela je državna novinska agencija Xinhua



ŠANGAJ/PEKING U eksploziji u kineskoj tvornici kemikalija u četvrtak navečer poginulo je 19 a ranjeno 12 osoba, u posljednjoj u nizu nesreća koje su u proteklih godinu dana natjerale najvećeg svjetskog proizvođača kemikalija na pooštravanje sigurnosnih mjera u industriji.


Još nije poznat uzrok eksplozije u četvrtak navečer u tvornici Yibin Hengda Technology u industrijskom parku nekoliko sati jugoistočno od Chengdua, glavnog grada jugozapadne kineske provincije Sečuan, priopćile su lokalne vlasti.


Požar izazvan eksplozijom ugašen je do 23,30 sati. Ozlijeđeni su stabilno, te je pokrenuta istraga, prenijela je državna novinska agencija Xinhua.




Tvrtka, koja proizvodi kemikalije za prehrambenu i farmaceutsku industriju, nije odgovorila na pozive Reutersa radi dodatnih informacija.


Snažan kineski gospodarski rast tijekom protekloga desetljeća rezultirao je nizom industrijskih nesreća, a nekoliko velikih incidenata u rudnicima i kemijskim postrojenjima u proteklih je godinu dana dovelo do pooštravanja sigurnosnih provjera u industriji.