Težak udarac prestižnom brandu

EU preporučio Daimleru da povuče nova vozila A i B klase

Hina

Zemlje članice Europske unije preporučile su u srijedu zabranu prodaje novih mercedesovih modela koji nisu opremljeni novim rashladnim plinom homologiranim u EU-u i povlačenje modela puštenih u prodaju, priopćila je Europska komisija



BRUXELLES – Zemlje članice Europske unije preporučile su u srijedu zabranu prodaje novih mercedesovih modela koji nisu opremljeni novim rashladnim plinom homologiranim u EU-u i povlačenje modela puštenih u prodaju, priopćila je Europska komisija.


Ta preporuka donesena nakon sastanka stručnog odbora 28 država članica održanog u Bruxellesu težak je udarac njemačkom proizvođaču Daimleru.Dolazi dan pošto je povjerenik za industriju Antonio Tajani oštro opomenuo proizvođače da od 1. siječnja 2013. klimatizacijske sustave novih modela moraju puniti novim rashladnim plinom koji manje onečišćuje okoliš. No Daimler nije poštovao tu obvezu. Predstavnici zemalja članica istaknuli su na svom susretu »nužnost da se poštuju propisi velikog tržišta i zajamči poštena konkurencija među proizvođačima«, dodaje Komisija.Zahtjev upućen Daimleru da svoje nove modele oprema novim rashladnim plinom prati prijetnja pokretanjem postupka protiv Njemačke od koje je Europska komisija zatražila da objasni zašto su nadležne vlasti odobrile njihovo puštanje u prodaju.