Neobičan "hobi"

Dvije katoličke redovnice pronevjerile pola milijuna dolara. Sav su novac potrošile na – kocku

Hina

Reuters

Reuters

»Znamo da su išle na putovanja, znamo da su posjećivale kockarnice. Koristile su se školskim računom kao svojim osobnim«, kazao je školski odvjetnik na sastanku s roditeljima i učenicima, prenose američki mediji



Dvije katoličke redovnice iz Kalifornije pronevjerile su pola milijuna dolara za putovanja i kockanje u Las Vegasu, objavio je njihov red.


Sestre Mary Margaret Kreuper i Lana Chang, koje su i najbolje prijateljice, uzimale su novac koji je Katolička škola svetog Jakova u Torranceu, južno od Los Angelesa, dobivala od školarina, pristojbi i donacija.


»Znamo da su išle na putovanja, znamo da su posjećivale kockarnice. Koristile su se školskim računom kao svojim osobnim«, kazao je školski odvjetnik na sastanku s roditeljima i učenicima, prenose američki mediji.




Losanđeleska nadbiskupija priopćila je da je manjak u školskim financijama otkriven u rutinskoj reviziji. Pretpostavlja se da su dvije redovnice putovale i trošile barem zadnjih deset godina.


Kreuper je bila ravnateljica škole 29 godina, prije nego što lani umirovljena. Chang je ondje bila učiteljica 20 godina i također je u mirovini od prošle godine.Njihov red, Kongregacija sestara svetog Josipa, izrazila je žaljenje i najavila da će školi vratiti novac.

Losanđeleska nadbiskupija, po riječima njezina glasnogovornika, redovnice namjerava kazneno prijaviti.