Voditelj kampanje surađuje s istražiteljima

Bijela kuća: Manafortovo priznanje krivnje nije povezano s Trumpovom pobjedom na izborima

Hina

Reuters

Reuters

»Ovo nema apsolutno nikakve veze s predsjednikom ili njegovom pobjedonosnom predsjedničkom kampanjom 2016.«, rekla je glasnogovrnica Bijele kuće Sarah Sanders



WASHINGTON Bijela kuća je u petak rekla da priznanje krivice za dva kaznena djela, kao i pristajanje na suradnju u istrazi o ulozi Rusije u predsjedničkim izborima 2016., voditelja Trumpove predizborne kampanje Paula Manaforta, nije povezano s Trumpovom pobjedom na izborima.


Paul Manafort će surađivati s posebnim istražiteljom Robertom Muellerom, u okviru dogovora o priznanju krivnje, rekli su tužitelji na federalnom sudu u petak.


»Ovo nema apsolutno nikakve veze s predsjednikom ili njegovom pobjedonosnom predsjedničkom kampanjom 2016.«, rekla je glasnogovrnica Bijele kuće Sarah Sanders.




»To je potpuno nepovezano«, dodala je Sanders.


Optužnice protiv Manaforta nisu povezane s mogućim ruskim miješanjem u predsjedničke izbore 2016. i odnose se na njegov raniji lobistički rad za bivšeg ukrajinskog predsjednika Viktora Janukoviča i njegovu prorusku Stranku regija koji su izgubili vlast u pobuni 2014.


Manafort je bio voditelj kampanje predsjednika Trumpa od ožujka do kolovoza 2016.