Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
6. prosinca 2019.
Dugo se čekalo

Županija raspisuje natječaj za Jurešićevog nasljednika, nove pročelnike tražit će i na Korzu 16

Foto V. Karuza
Foto V. Karuza
Autor:
Objavljeno: 10. siječanj 2019. u 21:55 2019-01-10T21:55:51+01:00

Jurešić je smijenjen krajem svibnja 2018., a za v.d. je imenovana Tamara Carević Baraba. U Primorsko-goranskoj županiji ističu da zakonom nije propisano trajanje privremenog imenovanja

RIJEKA U idućim tjednima trebao bi biti raspisan natječaj za novog županijskoj pročelnika za kulturu, sport i tehničku kulturu, nakon što je još krajem svibnja smijenjen bivši pročelnik Valerij Jurešić. Potvrdili su nam to iz Primorsko-goranske županije na naš upit o tome zašto se tako dugo čeka s izborom novog pročelnika.
– Iz redova službenika Županije, imenovana je Tamara Carević Baraba privremenom pročelnicom do imenovanja pročelnika Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu PGŽ-a po provedenom javnom natječaju koji je planiran početkom ove godine.

Imenovanje v.d. pročelnice bilo je nužno kako bi se omogućilo redovito funkcioniranje Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu i kako bi se osiguralo redovito obavljanje planiranih poslova, pogotovo imajući u vidu provođenje započetih projekata financiranih europskim sredstvima, kao i priprema Proračuna za 2019. godinu.
Zakonom nije propisano trajanje privremenog imenovanja, kažu u Primorsko-goranskoj županiji.

Jurešić je smijenjen nakon što je presudom Visokog upravnog suda u Rrpublici Hrvatskoj bila odbijena njegova žalba, te potvrđena presuda Upravnog suda u Rijeci.
Donošenjem pravomoćne odluke u tom upravnom sporu izvršeno je rješenje župana o ukidanju rješenja o imenovanju Valerija Jurešića, nakon što se pokazalo da on nije imao uvjete za sudjelovanje na tom natječaju ni u samom početku ove priče, koja će vjerojatno imati pravosudni rasplet, a na koju su iz oporbe višekratno upozoravali.

I Korzo 16 popunjava kadrovsku križaljku

U Gradu Rijeci u ovom su trenutku dvoje vršitelja dužnosti pročelnika odjela gradske uprave, Renato Kostović i Nada Gunjača. Kostović je postao v.d. pročelnika Odjela gradske uprave za sport nakon što je sporazumni raskid ugovora zatražila Vera Begić, a Nada Gunjača je postala v.d. pročelnice najmlađeg gradskog resora, odjela gradske uprave za javnu nabavu. Budući da je pri isteku šestomjesečni rok na koji se netko imenuje kao vršitelj dužnosti, u Gradu Rijeci najavljuju da će vrlo brzo raspisati natječaj za dva v.d. pročelnička mjesta. Ali i za pročelnika Odjela gradske uprave za financije, zbog toga što sadašanja pročelnica Jasna Liker odlazi u mirovinu. (D. Cu.)

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.