Zadržana u bolnici

Ženi na koju su u kantini Filozofskog u Kampusu pala staklena vrata napukla – tri rebra

Ingrid Šestan Kučić

Foto S. Drechsler

Foto S. Drechsler

Već osam godina imamo probleme s izvođačima radova i s nadzorom i cijelo to vrijeme radimo na uklanjanju nedostataka, kaže rektor Pero Lučin



RIJEKA U kantini Filozofskog fakulteta, caffe baru Reful, jučer se dogodio incident uslijed kojeg je zaposlenica Akademije primijenjenih umjetnosti teže ozlijeđena te je hospitalizirana. Za vrijeme dok je sjedila u caffe baru na nju su pala teška klizna staklena vrata koja iz bara vode na terasu, a djelatnica Sveučilišta zaradila je napuknuće rebara te je hospitalizirana. 


U padu vrata napukla su joj, doznajemo, tri rebra, a u bolnici će još nekoliko dana ostati na promatranju.


Cjelodnevno istraživanje i rekonstrukcija cijelog događaja pokazala je, pak, da su se vrata zaglavila i kada ih je netko pokušao odglaviti pala su na unesrećenu djelatnicu Akademije.




– Nazvao sam KBC Rijeka i kolege te saznao da su napukla tri rebra i da nema krvarenja i drugih oštećenja, no unesrećena djelatnica morat će nekoliko dana biti hospitalizirana zbog promatranja. Neizmjerno mi je žao zbog cijele situacije. I da se nije ništa dogodilo, da su vrata pala bez ozlijeđenih, situacija ne bi bila dobra. Sigurnost ljudi na Kampusu naša je kontinuirana briga i trudimo se iz petnih žila predvidjeti situaciju i djelovati. Već osam godina imamo probleme s izvođačima radova i s nadzorom i cijelo to vrijeme radimo na uklanjanju nedostataka, kazao je rektor Pero Lučin.


Dodaje kako mu je jako žao te da će se osobno ispričati kolegici u ime svih bez obzira na to tko je kriv i zašto se incident dogodio. Rektor je istaknuo kako su pregledi snimki videonadzora pokazali kako je do padanja vrata došlo zbog pokušaja nepropisnog i nasilnog zatvaranja.