Urušene plaže i obalni zidovi

Zatvoren dio riječkih plaža na Pećinama i Kantridi. Postale su opasne za šetače

Ljiljana Hlača

Primjerice na plaži S zavoj na Kantridi je podlokan obalni zid, a uz zid na stazi je nastala jama

Primjerice na plaži S zavoj na Kantridi je podlokan obalni zid, a uz zid na stazi je nastala jama

Plaže Sablićevo 2, Sablićevo (Pećine) i S zavoj (Kantrida) su zatvorene jer su zbog djelovanja olujnog nevremena, krajem godine, jako oštećene. Riječ je o štetama kao što su odron obale odnosno odron sunčališta ili staza, urušeni obalni zidovi i slično. Nije poznat ukupni iznos ovih šteta



RIJEKA Plaže Sablićevo 2, Sablićevo (Pećine) i S zavoj (Kantrida) – su zatvorene do daljnjega za šetnju jer predstavljaju opasnost za šetače, saznajemo od Grada Rijeke.


Plaže su zatvorene jer su zbog djelovanja olujnog nevremena, krajem godine, jako oštećene. Riječ je o štetama kao što su odron obale odnosno odron sunčališta ili staza, urušeni obalni zidovi i slično. Nije poznat ukupni iznos ovih šteta.


Primjerice na plaži S zavoj je podlokan obalni zid, a uz zid na stazi je nastala jama. Na plaži Sablićevo nastali su višekratni odroni materijala na zapadnom dijelu stijenskog pokosa s odvalama većeg kamena na plažu.




– Na svim ovim plažama postavljena je zaštitna ograda kao i table »Opasnost! Zabranjen prolaz«, radi označavanja opasnosti i onemogućavanja pristupa pješacima opasnom mjestu i zaštite života korisnika. Činjenica je da su nesavjesni počinitelji u više navrata na plaži S zavoj uništili ogradu, stoga ovim putem obavještavamo sugrađane posebno o ovom opasnom mjestu, navode iz Grada Rijeke. 


plaža S zavoj na Kantridi, Kantrida,


plaža S zavoj na Kantridi, Kantrida,