Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
27. siječnja 2020.
Ulica žrtava fašizma

Zasad ništa od postavljanja poluukopanih spremnika na Školjiću, stanari ih ne žele na zelenoj površini

Zasad ništa od postavljanja poluukopanih spremnika na Školjiću, stanari ih ne žele na zelenoj površini
Zasad ništa od postavljanja poluukopanih spremnika na Školjiću, stanari ih ne žele na zelenoj površini
Autor:
Objavljeno: 27. prosinac 2018. u 14:08 2018-12-27T14:08:00+01:00

Kako alternativna lokacija u mjesnom odboru Školjić - Stari grad nije pronađena, Grad Rijeka je trajno odustao od postavljanja spremnika na tom lokalitetu

RIJEKA Stanari Ulice žrtava fašizma 6 stopirali su postavljanje, odnosno ugradnju poluukopanih spremnika za otpad na zelenoj površini između ove ulice i Ulice Alda Colonella (MO Školjić - Stari grad), saznajemo u KD-u Čistoća. U tome su uspjeli iako je odabrana lokacija javna.

Projekt je najavljen prije mjesec dana, a kako se ništa nije događalo, interesiralo nas je što je s tim.
– Stanari ove ulice nisu bili suglasni s ovim projektom, iako je prethodni saziv Vijeća MO Školjić - Stari grad dao zeleno svijetlo za ugradnju, saznajemo u tom komunalnom poduzeću.

– Kako alternativna lokacija u navedenom mjesnom odboru nije pronađena, Grad Rijeka je trajno odustao od postave na predmetnom lokalitetu, a spremnici će sukladno istome biti postavljeni na drugom lokalitetu koji će biti naknadno definiran, dalje saznajemo.

Riječ je o iznimci i do sada se građani nisu žalili na ovakve projekte, već suprotno, traže da se takvi spremnici ugrade u njihovoj blizini. Primjer tomu je novogradnja na Trsatu čiji stanari su tražili da se na samom ulazu ugradi takav sustav odlaganja.

– Poluukopani spremnici imaju veću zapreminu, rjeđe se prazne, znači nema buke, a doprinose i ljepšem izgledu grada. Nadalje, nema neugodnih mirisa tijekom ljeta, otpad se ne raznosi, nema nereda, prevrtanja posuda i slično – naveli su prednosti ovakvog sustava u KD-u Čistoći.

Trenutno spomenute ulice imaju klasične kontejnere koji se nalaze baš na prometnici, uz Ulicu Alda Colonella. To ponekad otežava prometovanje vozilima na tom dijelu (cesta je uska!), dostavu i slično. Vrlo često ove »baje« su pretrpane smećem te ga ima i oko njih.

Pa ako se uzme cijela »atmosfera« uz market Tommy (konzumiranje pića na javnoj površini, zapuštenost u smislu održavanja i redovitog čišćenja, a što nije u nadležnosti gradskih službi jer su lokacije privatne i slično ) – cijeli taj dio Školjića poprima izgled vrlo zapuštenog kvarta.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu