Sajam nautike

Za Rijeka Nautic Show najavljeno više od 70 izlagača, predstavlja se oko 50 plovila

Hina

Ronilica za jednu osobu, jedna od inovacija koje će biti predstavljene na Rijeka Nautic Showu / Foto Vedran Karuza

Ronilica za jednu osobu, jedna od inovacija koje će biti predstavljene na Rijeka Nautic Showu / Foto Vedran Karuza

Rijeka Nautic Show bit će održan na Gatu Karoline Riječke



RIJEKA  Više od 70 domaćih i inozemnih izlagača sudjelovat će na 6. sajmu »Rijeka Nautic Show«, koji će se održati od 28. do 30. rujna na Gatu Karoline Riječke, najavili su u srijedu na konferenciji za novinare organizatori iz Zajednice tehničke kulture Rijeka.


Na sajmu će biti predstavljeno oko 50 plovila, oprema i razne usluge u nautici, a posebno će biti predstavljeni domaći proizvođači s proizvodima oznake »Izvorno hrvatsko» i »Hrvatska kvaliteta«.


Na Botelu Marina bi će održano nekoliko rasprava i predavanja, među kojima rasprava na temu »Rijeka kao novi nautički centar na Jadranu«, o razvoju nautičkog turizma u riječkom Porto Barošu, koju organizira HGK Županijska komora Rijeka. Generalnim urbanističkim planom Grada Rijeke prostor Porto Baroša predviđen je za luku nautičkog turizma, a Vlada je već odlučila o izdvajanju Porto Baroša iz lučkog područja.




Najavljeno je i predstavljanje inovacije – ronilice Mantis autora Krune Zubčića, izložbe podvodnih fotografija i inovacija u pomorstvu i nautičkom turizmu, pokazna vježba Županijskog operativnog centa za zaštitu mora u Primorsko-goranskoj županiji i razgledavanje specijaliziranih brodova koji sudjeluju u vježbi.


Posjetitelji će moći razgledati i ophodni brod Hrvatske ratne mornarice i ploviti na jedrenjaku.


Pokrovitelji 6. Rijeka Nautic Showa su Grad Rijeka, ACI, Lučka uprava Rijeka, Primorsko-goranska županija i Županijska komora Rijeka.


Foto Sergej Drechsler


Foto Sergej Drechsler