Press kolegij

ŽUPANIJA OSTAJE PRI SVOME Komadina: Neka Ekoplus preuzmu ozbiljniji od mene

Tihana Tomičić

Plediram da oni koji su očito ozbiljniji i koncentriraniji od mene više podmetnu leđa - Zlatko Komadina / Snimila Tihana TOMIČIĆ

Plediram da oni koji su očito ozbiljniji i koncentriraniji od mene više podmetnu leđa - Zlatko Komadina / Snimila Tihana TOMIČIĆ

'Evo dovoljno je onih koji se razumiju u sve kada treba politizirati, i pozivam ih da se sada uključe. Spremni smo pokloniti svoj udio Općini Viškovo. Mi smo očito izgubili povjerenje kao upravljači u tom projektu, pa neka preuzmu oni', rekao je Komadina



RIJEKA Župan Zlatko Komadina ponovio je danas da Županija ostaje pri tome da povlači svoje suvlasničke udjele u Ekoplusu, a poslao je i poruku svojim kritičarima, od oporbe u Akciji mladih i Živom zidu koji traže njegovu ostavku, do kolege gradonačelnika Rijeke Vojka Obersnela koji je tu ideju nazvao »neozbiljnom«, pa do lokalne vlasti u Viškovu:


– Plediram da oni koji su očito ozbiljniji i koncentriraniji od mene više podmetnu leđa. Županija jest pojedinačno najveći suvlasnik Ekoplusa sa 48 posto udjela, ali mislimo da je u interesu Općine Viškovo da ima jaču upravljačku poziciju budući da su pokazali da žele da im zdravlje građana bude na prvom mjestu. Mi smo prvi u Hrvatskoj sagradili takvu zonu, osigurali 70 posto bespovratnih sredstava, napravili cestu koja će uskoro biti u prometu, i uspostavljen je sustav reciklažnih dvorišta koji dokida postojeće deponije. Ekscesa na Marišćini je bilo, toga smo svjesni, ali naložili smo hitno postupanje. Dali smo ruku Viškovu i kod ideje o formiranju ekspertnog tima za rješavanje problema mirisa. Ali evo dovoljno je onih koji se razumiju u sve kada treba politizirati, i pozivam ih da se sada uključe. Spremni smo pokloniti svoj udio Općini Viškovo. Mi smo očito izgubili povjerenje kao upravljači u tom projektu, pa neka preuzmu oni, rekao je Komadina.



Na press kolegiju je najavljen završetak radova na kružnom toku Saršoni, potom uređenje ceste Mladenići-Ronjgi, kao i uređenje trase za Zaluki do Žejana. Na sastanku s ministrom prometa Olegom Butkovićem dogovoreno je i da bi tijekom ovog mjeseca u promet mogla biti puštena cesta Hrvatsko-Ložac u Gorskom kotaru, kazao je Komadina.





Potvrdio je da se već u petak sastao sa svim udjelničarima u Ekoplusu, ali ne i da su predstavnici Općine Viškovo pristali prihvatiti taj teret:


– Mogu i ne moraju. Ako neće, tada jasno svojim građanima poručuju da nisu spremni preuzeti odgovornost. No, molim da se onda tada Županiju prestane prozivati. Mi smo svoje učinili, rekao je.


Na pitanje o smjeni Josipa Dedića sa čela Ekoplusa, rekao je:


– Gledajte, svi dolazimo, pa onda odlazimo. Ako se utvrdi da se nije postupalo po nalozima Skupštine društva, tada nema drugog rješenja osim smjene, rekao je župan.