Viškovo

ZAVRŠNI RADOVI Do kraja tjedna u funkciji će biti rotor u Saršonima

Sanja Gašpert

U utorak, 2. travnja, na gradilištu će se izvoditi ugradnja završnog sloja kolničke konstrukcije. Zbog tehnologije radova raskrižje će u vremenu od 9 do 17 sati biti u cijelosti zatvoreno za promet motornih vozila iz svih smjerova osim minibusa



VIŠKOVO Prema informacijama iz Općine Viškovo, u tijeku su završni radovi na sanaciji raskrižja u Saršonima. Do sada izvedenim radovima je formirano kružno raskrižje , a uređeni su novi pješački nogostupi, novi pješački prijelazi, riješeno je pitanje oborinske odvodnje te su izvedena nova autobusna stajališta i ugibališta i postavljene nove autobusne čekaonice. Od radova koje je potrebno još izvesti najvažniji su postava završnog sloja asfalta, izvedba nove horizontalne i vertikalne signalizacije te dodatna rasvjetna tijela.


– Plan za dovršetak ovih radova je ovaj tjedan, a najzahtjevnija će biti faza izvedbe novog završnog sloja asfalta. Ugovoreni rok za završetak radova je 70 radnih dana. U utorak, 2. travnja, na gradilištu će se izvoditi radovi na ugradnji završnog sloja kolničke konstrukcije. Zbog tehnologije izvođenja radova raskrižje će u vremenu od 9 do 17 sati biti u cijelosti zatvoreno za promet motornih vozila iz svih smjerova osim minibusa. Pozivaju se svi vozači koji se raskrižjem u Saršonima koriste kao prolaznom točkom prema Rijeci, Klani, Dražicama i centru Viškova, da u vremenskom razdoblju od 9 do 17 sati koriste alternativne obilazne pravce, ističu u Općini Viškovo.


Kako je već navedeno, raskrižjem će sjevernom stranom (Petrolejska cesta) moći prometovati samo minibus kao zamjena za redovnu liniju 11 i školsku liniju koje će prometovati privremenom trasom. Obavijesti o privremenim trasama bit će objavljene na internetskim stranicama Općine Viškovo i KD-a Autotrolej. Linija 11 iz Rijeke prometuje redovnom trasom do Cvetkova trga te putnici na stanici Drenova groblje presjedaju na minibus koji će prometovati po važećem voznom redu trasom Drenova groblje – Lokva – Saršoni – Garići – Viškovo (preko Marčelja) u polasku i povratku.




Autobusi koji iz Rijeke prometuju do Saršona, odnosno Garića i Viškova, prometuju istim voznim redom, ali će putnici na stanici Drenova groblje presjedati na minibus prema Saršonima, Garićima, odnosno Viškovu. Mještani koji se koriste linijom 11, a koji žive u Mladenićima, Brtunima, Bujkima i Ronjgima neće moći koristiti minibus. Također, školska linija 11 prometovat će trasom Viškovo škola – Ronjgi – Viškovo – Marčelji – Brnčići – Kudeji – Viškovo škola.


Podsjetimo, ove radove zajednički su financirali Županijska uprava za ceste Primorsko-goranske županije i Općina Viškovo, a ukupna vrijednost radova iznosi oko dva milijuna kuna. Radove je izvela tvrtka L.E.-M.I.L. d.o.o. iz Ozlja. Usporedo s izvođenjem radova na sanaciji raskrižja uređena je i javna površina uz kružno raskrižje, prostor uz staru školu Saršoni. Radovima je formiran manji trg i uređeno je i dječje igralište, na kojem će biti postavljena nova urbana oprema, a na trgu će biti postavljen i spomenik koji se prije nalazio u središtu raskrižja.


Ove radove izvela je tvrtka Marčić Gradnja iz Viškova, a vrijednost investicije iznosi oko 600 tisuća kuna s PDV-om.