Kreće kopanje

Već ovaj mjesec počinje izgradnja nove ulice na Martinkovcu

Ljiljana Hlača

Foto Damir Škomrlj

Foto Damir Škomrlj

Stambena ulica OU10a – faza 1 bit će dužine od 70 metara i gradit će se kao dvosmjerna ulica s nogostupima s obiju strana kolnika i uređenim zelenim površinama



RIJEKA  Tijekom kolovoza započet će radovi na gradnji stambene ulice planske oznake OU10a-faza 1 na Martinkovcu. Stambena ulica OU10a – faza 1 bit će dužine od 70 metara, predstavlja nastavak gradnje stambenih ulica, i gradit će se kao dvosmjerna ulica s nogostupima s obiju strana kolnika i uređenim zelenim površinama.


U trupu ulice položit će se vodovodna instalacija, oborinska i sanitarna kanalizacija, plinska instalacija, telekomunikacijska kanalizacija, elektoinstalacije i javna rasvjeta – najavljuje Grad Rijeka, investitor zahvata. Navedena ulica prolazi kroz neurbanizirano područje.


Tijekom 2016. i 2017. godine na području neurbaniziranog dijela Martinkovca, sukladno Detaljnom planu uređenja stambenog područja Martinkovac, izgrađen je čitav niz ulica ukupne dužine 710 m sa u trupu izgrađenom infrastrukturom: vodovodnom instalacijom, oborinskom i sanitarnom kanalizacijom, plinskom instalacijom, elektroinstalacijama, telekomunikacijskom kanalizacijom, plinskom instalacijom i javnom rasvjetom.




Izgradnjom stambenih ulica omogućen je kolni pristup i stvoreni su uvjeti za gradnju novih stambenih građevina u zoni.


Radove će izvoditi GP Krk po projektu Geoprojekta iz Opatije, nadzor nad gradnjom obavlja Ovlašteni ured građevinarstva Zoran Samaržija Hranilović.


Ukupna vrijednost investicije je 1.700.000,00 kuna a u jednom dijelu radove sufinanciraju KD Vodovod i kanalizacija, Energo i HEP-ODS Elektroprimorje Rijeka.