Svečanost

VOLIM GRAD Nagrađeni najbolji riječki turistički djelatnici

Edi Prodan

Foto Damir Škomrlj

Foto Damir Škomrlj

Uskoro će biti otvoren hotel Hilton, za koji dan počet će izgradnja hotela na ulazu u KBC, a uskoro kreće i rekonstrukcija Parka na Pećinama, pa jasno je da će kroz nekoliko godina turizam u Rijeci biti i više nego ozbiljna gospodarska grana, kazao je Obersnel



RIJEKA – Još prije desetak godina većina je mislila da je razvoj turizma u Rijeci čista znanstvena fantastika. Danas, kad već niz godina ostvarujemo rast od 20 posto godišnje, polako počinjemo razmišljati drugačije.


Slažem se, apsolutne su brojke i dalje male, ostvarenih noćenja ove godine u Rijeci je oko 250 tisuća, ali s obzirom na investicije, na činjenicu da će uskoro biti otvoren hotel Hilton, da će za koji dan početi izgradnja hotela na ulazu u KBC te da uskoro kreće rekonstrukcija Parka na Pećinama, jasno je da će kroz nekoliko godina turizam u Rijeci biti i više nego ozbiljna gospodarska grana.


Brojni nagrađeni


Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel istaknuo je to na svečanosti dodjela nagrada i priznanja za sudjelovanje u akcijama izbora najboljih turističkih čimbenika na području Grada Rijeke održanom u gradskoj vijećnici.




U sklopu programa dodijeljene su nagrade i priznanja mjesnim odborima za sudjelovanje u ekološkim akcijama i akciji “Biramo najuređenije okućnice, balkon i prozor”, dodijeljena su i priznanja za doprinos kvaliteti turizma i promociji Rijeke sudionicima “Čovjek ključ uspjeha – djelatnik godine” te posebna priznanja za dugogodišnji doprinos promociji grada i kvaliteti ugostiteljstva i turizma.


U sklopu projekta “Čovjek ključ uspjeha” provodio se izbor djelatnika godine u 16 kategorija. Dodijeljena su posebna priznanja pojedincima koji su se posebno istakli u sljedećim kategorijama: Agoston Gergely je zaslužio nagradu Turistički vodič – prijedlog Udruga turističkih vodiča Kvarnera, Melita Milohnić u kategoriji Djelatnik u hotelskom objektu ili kampu – prijedlog Jadran Rijeka, Natali Goitanich u kategoriji Privatni iznajmljivač – prijedlog Udruge privatnih iznajmljivača grada Rijeke, Dragan Ibišević u kategoriji Djelatnik u cestovnom prometu – prijedlog Autotrolej Rijeka, Ljubica Vuković u kategoriji Prodavač – prijedlog Brodokomerc Nova Rijeka i lvan Bijelić u kategoriji Djelatnik u uređenju i održavanju okoliša – prijedlog K.D. Čistoća Rijeka.


Posebna priznanja za dugogodišnji doprinos promociji grada i kvaliteti ugostiteljstva i turizma dodijeljena su hotelu Jadran u Rijeci, Riječkoj nadbiskupiji, NK Orijentu, Državnom arhivu u Rijeci, Festivalu MiK, Kanalu Ri, Radio Korzu i Mirjani Rahelić.


Ekološke akcije


U sklopu projekta provode se ekološke akcije po mjesnim odborima te biranje najljepše okućnice, balkona i prozora u sklopu mjesnih odbora Grada Rijeke tijekom cijele godine, a sve u cilju podizanja opće razine kvalitete životnog prostora, očuvanja i unapređivanja turističkog prostora i zaštite okoliša.


U akciju “Naj, Naj” uključilo se 20 vijeća mjesnih odbora kroz provedbu ekoloških akcija i akcije “Birajmo najljepšu okućnicu, balkon i prozor”: 15 MO-a provelo je akciju “Birajmo najljepšu okućnicu, balkon i prozor” (MO Banderovo, MO Belveder, MO Brašćine-Pulac, MO Bulevard, MO Draga, MO Drenova, MO Grbci, MO Kantrida, MO Kozala, MO Orehovica, MO Pehlin, MO Podvežica, MO Sv. Kuzam, MO Škurinje i MO Vojak), jednako ih je toliko provelo ekološke akcije, a deset MO provest će obje akcije.


Nagrade i priznanja uručili su Vojko Obersnel, gradonačelnik Grada Rijeke i Petar Škarpa, direktor TZ-a Grada Rijeke, dok je Damir Badurina upotpunio glazbeni program.