Suradnja s tvrtkom Favorex

Uspjeh riječke tvrtke: JGL na tržištu zemalja jugoistočne Azije

Barbara Čalušić

Snimio Vedran KARUZA

Snimio Vedran KARUZA

Riječka farmaceutska kompanija JGL na tržišta Tajlanda, Vijetnama, Singapura i Malezije izvezla je tijekom rujna i listopada prve količine svojih proizvoda iz linije Aqua Maris – AM Classic, AM Strong i AM Baby



RIJEKA  Riječka farmaceutska kompanija JGL na tržišta Tajlanda, Vijetnama, Singapura i Malezije izvezla je tijekom rujna i listopada prve količine svojih proizvoda iz linije Aqua Maris – AM Classic, AM Strong i AM Baby.


Rezultat je to suradnje s tvrtkom Favorex, podružnicom švicarske kompanije DKSH, koja je na tržištima regije jugoistočne Azije prisutna više od 150 godina. S obzirom da jugoistočna Azija ima potencijal rasta, početak prodajnih aktivnosti na ovom području, u JGL-u smatraju svojim značajnim iskorakom u globalizaciji poslovanja.


Osim tržišta na koja je roba izvezena, suradnja s Favorexom proteklog mjeseca proširena je i na tržište Filipina.




Ovaj izvoz prati još jedna logistička posebnost – JGL je s Lukom Rijeka organizirao slanje robe posebnim, tzv. reefer kontejnerima duljine čak 40 stopa, u kojima je roba osigurana posebnim zračnim jastucima, što  predstavlja novost u svijetu logistike.