Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
20. studenoga 2019.
Suradnja sa Sveučilištem Washington

Učenički dom Podmurvice: Predstavljen projekt multisenzoričkog vrta

Snimio Vedran KARUZA
Snimio Vedran KARUZA
Autor:
Objavljeno: 15. listopad 2016. u 13:40 2016-10-15T13:40:52+02:00

Riječ je o projektu koji osim osiguravanja prostora za relaksaciju, rekreaciju i edukaciju učenika i djelatnika Doma, ima za cilj i integraciju socijalno isključenih skupina u društvo i ostvarivanje visoke razine povezanosti s lokalnom zajednicom

RIJEKA  U suradnji s profesorom i krajobraznim arhitektom Danielom Winterbottomom te studentima sa Sveučilišta Washington u Seattleu, u Učeničkom domu Podmurvice prije sedam godina nastao je prvi multifunkcionalni vrt s terapijskim djelovanjem za srednjoškolce u Hrvatskoj, a jučer je održano predstavljanje završnog dizajna tog prostora.

Naime, ovog je rujna suradnja s američkim studentima i njihovim profesorom obnovljena te je pokrenut projekt uređenja zapuštenog dijela Učeničkog doma i oblikovanje multisenzoričkog vrta.

Riječ je o projektu koji osim osiguravanja prostora za relaksaciju, rekreaciju i edukaciju učenika i djelatnika Doma, ima za cilj i integraciju socijalno isključenih skupina u društvo i ostvarivanje visoke razine povezanosti s lokalnom zajednicom.

Ta se povezanost s lokalnom zajednicom očituje kroz suradnju sa Sveučilištem u Rijeci, Društvom tjelesnih invalida Grada Rijeke, Udrugom slijepih Primorsko-goranske županije, Dječjim vrtićem Rijeka – podcentar Podmurvice i Mjesnim odborom Podmurvice.

Projekt se provodi pod službenim pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, a aktivno ga podržavaju i Grad Rijeka te KD Čistoća.

Koncept uređenja vrta realizirat će se kroz naredna dva mjeseca, a pri oblikovanju vrta vodit će se računa o znanstvenim pretpostavkama kako je putem posebno odabranih mirisa, okusa, boja, zvukova i tekstura, odnosno ciljanim oblikovanjem prostora, moguće interaktivno djelovati na svih pet osjetila, čime se omogućuje optimalan psihofizički, kognitivni i emocionalni razvoj osobe.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PayDo parking aplikacija